پرستار کودک, سلامت کودک

بررسی عوامل کودک آزاری و پیشگیری از آن

آسیب های کودک آزاری چیست؟

به هر  رفتار خشونت آمیزی که باعث آسیب به به کودکان زیر 18 سال می شود گفته می شود.این رفتار منجر به آسیب های جسمی روحی و روانی در کودک شده که کودک آزاری نام برده می شود. این اتفاق به مدل های مختلف ممکن است رخ دهد و برای پیشگیری و بررسی اتفاقات آن حتما با خود کودک، بزرگتر ها و روانشناسان صحبت کرده و اطلاعات خود را افزایش دهیم.

3 مدل رفتار کودک آزاری

1- اذیت و آزاری که منجر به آسیب جسمی و روانی و حتی در صورت وخیم بودن اوضاع باعث زخم و کبودی در کودکان بیگناه می شود.

2- بی اهمیتی به نیاز های کودک و نوزاد عدم تامین لباس و غذای کودک و همچنین مسئولیت نظافت و امنیت و آرامش و سرپناه کودک را به عهده بگیرند مصداق بارز کودک آزاری می باشد.

3- آسیب های روحی و برخورد قهر آمیز و سوءاستفاده های جنسی و تجاوز و تماس فیزیکی از شنیع ترین رفتاریست که موجب کودک آزاری و آسیب های روحی و جسمی بسیاری می شود. متاسفانه آزار و اذیت کودکان در سطح دنیا روز به روز در حال افزایش است.

 علت کودک آزاری چیست؟

کودک آزاری در محیط های مختلفی ماند خانه، مدرسه، باشگاه های ورزشی، اطرافیان ممکن است اتفاق بیفتد و والدین باید بسیار آگاه به شرایط باشند. عوامل مختلفی در کودک آزاری وجود دارد و اقشار جامعه با هر سطحی ممکن است این عمل ناپسند را انجام دهد. تنها راه پیشگیری از این اتفاق ها آگاهی کودک و والدین نسبت به اتفاقات مختلف می باشد.

چه افرادی به کودک آزاری روی می آورند؟

افرادی با مشکلات اقتصادی فراوان دست و پنجه

کسانی که جدایی تنش شدید میان والدین را سال ها تجربه کردند.

افرادی که دچار استرس اضطراب و اختلالات روانی هستند.

کسانی که مواد مخدر و مشروبات الکلی مصرف می کنند.

افرادی که به نیاز های خود مثل تغذیه خواب و… بی توجه هستند.

کسانی که از کمبود عزت نفس و اعتماد به نفس رنج می برند.

کودک آزاری از بدترین رفتار هایی است که یک فرد می تواند با کودکان انجام دهد و متاسفانه عواقب جبران ناپذیری از نظر روحی و جسمی برای کودک در آینده می گذارد.

چگونه احتمال بروز کودک آزاری را کاهش دهیم؟

با کمک والدین و صحبت و آگاهی دادن به کودک می توان از بسیاری از خطرات کودک آزاری جلوگیری کرد.

افراد مختلف جامعه مثل پرستار کودک، معلم های پرورشی و آموزشی، روانشناسان و پزشکان و به خصوص والدین و نزدیکان کودک نقش مهمی را ایفا می کنند. کوچکترین کار والدین و دوستان برای آموزش و آگاهی به کودک می تواند تاثیرات بزرگی بر کودک و نوزاد خود بگذارد.

چه اقداماتی والدین برای کودکان خود باید انجام بدهند؟

1- برنامه ریزی برای تفریحات و سرگرمی در کنار فرزندان

2- توجه و بررسی رفتار غیرعادی و حتی علاقه بیش از حد افراد بزرگسالی که در اطرافیان محیط های آموزشی و ورزشی کودک هستند.

3- صحبت مداوم با کودک و جویا شدن از جزئیات اتفاقات و کارهای روزانه او در محیط های مختلف

4- در باشگاه ها و فعالیت های مدرسه کودک شرکت داشته باشید و در جریان کلاس ها و دوستی ها و رفتار اطرافیان با او باشید.

5- والدین اگر خود دچار استرس و خستگی ناشی از کار و فشار زندگی هستید سعی کنید رفتار پرخاشگرانه با کودک نشان ندهید. در مورد حاد اگر کودک آزاری توسط همسر مشاهده شد بلافاصله واکنش نشان داده و برای تغییر این حالت و مشاوره تلاش کنید.

6- در صورت لزوم اگر به علت کار و کمبود وقت فرصت برنامه ریزی ندارید می توانید از پرستار تخصصی کودک استفاده کنید تا از از تجربه و آموزش های مختلف او به کودک خود کمک گرفته و همواره به فعالیت ها و برنامه های کودک نظارت داشته باشد.

پرستار کودک چطور از خطرات کودک آزاری جلوگیری می کند؟

پرستار کودک و مراقبین کودکی که در زمینه های مختلف پرستاری از کودک خدمات ارائه می دهند باید تخصص و دانش خود را در زمینه خطرات کودک آزاری افزایش دهند.

والدین معلمین و پرستاران کودک همواره باید حس ارزشمندی و عزت نفس را در کودکان تقویت کنند و به آنها بگویند چقدر اب ارزش و مهم هستند و نباید اجازه برخورد های تند و تحقیرآمیز کسی با خود را بدهند.

با صحبت مداوم با کودک و بررسی کسانی که با او در ارتباط هستند بلافاصله اگر احساس به کودک آزاری در کسی حس شد اهمیت داده مسئله را به زودی توسط بزرگتر او یا پلیس پیگیری کنید و هیچگونه مماشاتی انجام ندهید.

مرکز پرستاری ناجی با توجه به سابقه ایی که در زمینه های تخصصی پرستاری از سالمند، پرستاری از بیمار، و پرستاری از کودک و نوزاد دارد. شما را در انتخاب پرستار مطمئن و مناسب با درخواست شما راهنمایی می کند. همچنین شما عزیزان می توانید به صورت رایگان و 24 ساعته با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بهترین مشاوره را در زمینه پرستاری از مرکز خدمات پرستاری ناجی دریافت کنید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *