سلامت کودک, سلامتی

شبکه های اجتماعی چه تاثیری بر کودکان می گذارد؟

امروزه گستردگی استفاده از شبکه های اجتماعی و ابزار های ارتباطی برای همه قابل باور است. و همه ما به طرق از این شبکه ها استفاده می کنیم. بیشتر کودکان با توجه به تغییر سبک زندگی جدید تفریحات متفاوتی نسبت با دهه های گذشته دارند و از فعالیت و جنب و جوش آنها کم شده است. تا جایی که علاوه بر بازی کودکان با دستگاه های دیجیتال مثل موبایل و پلی استیشن و کامپیوتر و … ما میبینیم که بیشتر کودکان دارای صفحات اجتماعی مختلف هستند و با دوستان و علاقه مندی هایشان ارتباط می گیرند. دقیقا همین جاست که اهمیت نظارت و کنترل و آگاهی کودک بسیار مهم می شود.

از چه زمانی این شبکه های اجتماعی گسترش پیدا کرد؟

گوشی های هوشمند در سال 2007 به بازار آمدند و تا سال 2015 بیش از 92 درصد جوانان و نوجوانان از گوشی های هوشمند استفاده کردند. اما نکته قابل توجه در کنار تمام قابلیت ها دسترسی ها و امکانات گوشی های هوشمند که به راحت تر شدن زندگی کمک هم می کرد چه چیز بدی بود؟

تحقیقاتی که دقیقا از همان سال ها شروع گوشی های هوشمند به بازار آمد تا سال 2015 نشان دهنده رشد روز افزون افسردگی حسادت، و پرخاشگری به خصوص در نوجوانان و جوانان بوده است. بر اساس آمار کودک و نوجوانی که به صورت بی وقفه و رها شده در فضای مجازی مشغول به فعالیت است تا 66 در صد بیشتر از بزرگسالان دچار افسردگی و ناامیدی می شود.

علت آثار مخرب شبکه های اجتماعی بر کودک چیست؟

نتایج و ضرر های این موضوع این نیست که یک برنامه یا یه نوع استفاده مناسب نیست بلکه کلیت این روند و تمامی شبکه های اجتماعی با کاربری های مختلف هر کدام به نحوی تاثیر مخرب خود را رو فرزند شما گذاشته و باعث آسیب به کودکان می شوند. مثل:

1- احساس غرور و خود بزرگ بینی

2- تقویت حس حسادت با دیدن هم سن ها و رفتار آنها

3- عادت به مقایسه مداوم خود با صورت و اندام کاربران پرمخاطب و معروف شده

4- افسردگی ناشی از بازدید کم از فعالیت های و پست های خود

5- گسترش ارتباطات خارج از محدوده به واسطه شبکه های اجتماعی

6- تغییر سبک زندگی و فعالیت های کودک نوجوان و رو آوردن به معروفیت از هر طریقی

7- صدمه وارد شدن به درس و تحصیل و آینده کاری آنها به دلیل وقت گذاری بی هدف در اینترنت

8-  بلوغ زودرس و مواجه شدن با محتواهایی که مناسب سن او نیست

9- از بین رفتن عزت نفس تعدد روابط و کاهش کیفیت رابطه

10-به وجود آمدن احساس نیاز شدید در نوجوانان و جوانان به واسطه تصاویر جذاب از وسایل و لباس های پر زرق و برق و اندام ها و صورت ها آرایش شده و مسائل دیگر

استفاده کنترل نشده کودکان از اینترنت آسیب های زیادی برای آن ها دارد.

چرا باید کودکان توسط والدین در فضای مجازی مدیریت شوند ؟

امروزه مهمترین دغدغه والدین سرگرم کردن کودک و کمک به رشد و یادگیری آنهاست. اما مشاهده می شود که والدین برای رسیدن به کارها و مشکلات خود کودک را به واسطه موبایل در فضای مجازی رها می کنند. این حضور بی وقفه و بدون برنامه کودک باید به وسیله والدین یا استخدام پرستار کودک یا مشاور کودک و نوجوان در منزل کنترل و مدیریت شود طبیعتا خود کودک و نوجوان میل زیادی به این فضاهای پر زرق و برق و جذاب دارد اما والدین با گذاشتن محدودیت های زمانی و توضیح برخی از مسائل و تهدید ها باید زودتر از دیگران فرزند خود را با ماهیت کلی فضای مجازی آشنا کنند.

7 روش برای مدیریت استفاده کودک از فضای مجازی

1- آشنایی و با دوستان صمیمی کودک و صحبت کردن مدام با کودک و نوجوان و پی بردن به رفتار و فعالیت های اخیر او

2- پاسخگویی به ابهامات کودک در تمام زمینه ها به نحوی که مرجع اطلاعات خود والدین باشند نه افراد و اینترنتی که ممکن است فرزند شما را به هر مسیری برای دریافت جواب هدایت کند.

3- اگر فرزند شما زیر 15 سال است توصیه میشود موبایل یا وسیله ای که به اینترنت متصل می شود در اختیا راو قرا نگیرد و صرفا بدون اینترنت به بازی و وقت گذرانی با برنامه مشخص بپردازد

4- اگر بنا به استفاده نوجوان از گوشی یا تبلت هوشمند شد باید محدودیت های زمانی برای او برنامه ریزی شود که بیش از 2 ساعت در روز استفاده مکرر نداشته باشد. مخصوصا اگر احساس می شود که به روحیات و تحصیلات او صدمه وارد می شود.

5- محدودیت وبگردی و استفاده از شبکه های اجتماعی مورد استفاده کودک، متاسفانه ه واسطه فیلتر شکن ها صفحات نامناسب و مستهجن در دسترس قرار می گیرد و بهتر است از برنامه هایی استفاده شود که نیازی به نصب فیلتر شکن نداشته باشد.

6- آگاهی برای حفظ حریم خصوصی پیشگیری از انتشار و عکس ها و فیلم های شخصی کودک در اینترنت

7- حفظ صمیمیت با فرزند خود و با خبر شدن از رفتار و فعالیت های آنها و همچنین راهنمایی و صحبت درباره مسائل جنسی روابط عاشقانه و سو استفاده هایی که ممکن است اتفاق بیفتد.

به طور کلی بهترین راه حل نزدیکی پدر مادر با کودک، نظارت،تدوین برنامه مشخص، و کنترل ورودی های محتوایی در موبایل و تبلت کودک و نوجوان می تواند به خوبی از وجود اسیب های مختلف جلوگیری نماید.

خدمات پرستاری ناجی با توجه به سابقه ایی که در زمینه های تخصصی پرستار سالمند، پرستاری از بیمار، و پرستار کودک و پرستار نوزاد دارد. شما را در انتخاب پرستار مطمئن و مناسب با درخواست شما راهنمایی می کند. همچنین شما عزیزان می توانید به صورت رایگان و 24 ساعته با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بهترین مشاوره را در زمینه خدمات پرستاری از مرکز پرستاری ناجی دریافت کنید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *