پرستار سالمند, سلامتی

حرکت چه کمکی به درمان افسردگی سالمند می کند؟

افسردگی سالمند

ناتوانی یکی از مشکلاتی است که به تدریج و با افزایش سن بروز می یابد و منجر به آسیب هایی در اعضای بدن می شود به گونه ای که فرد قادر به انجام برخی فعالیت ها نخواهد بود. نکته قابل توجه این است ناتوانی فرد مسن در پاره ای از مواقع سبب بروز افسردگی سالمند می شود که این امر به واسطه پرستار سالمند به خوبی کنترل می شود.

در وهله نخست پس از بروز افسردگی سالمند باید راهکارهایی برای بهبود حرکت ارائه شود به گونه ای که تعادل وی حفظ و برخی اندام ها تقویت شوند. چنانچه بخواهیم به برخی از اهداف مهم و بارز استفاده از وسایل حرکتی را اشاره کنیم عبارتند از:

  • بهبود حرکت به صورت مستقل
  • بهبود عملکردها
  • کاهش مراقبت
  • افزایش اعتماد به نفس

نکته: پرستار باید در زمان درمان افسردگی سالمند امور و فعالیت هایی به فرد ارائه دهد که بسیار ساده و مفید هستند و می تواند اعتماد به نفس را در آنها تقویت نماید. نکته قابل توجه این است تشویق کردن می تواند به بهبودی هرچه سریعتر بیمار کمک کند و پرستار سالمند باید در این زمینه از تبحر لازم برخوردار باشد.

انجام فعالیت های ورزشی و حرکتی می تواند ترشح اندورفین را در کاهش داده و افسردگی سالخورده را به پایین ترین درجه خود برساند. پرستار در منزل باید در این زمینه بتواند ارتباط صحیح و سالم با شخص بیمار برقرار کند و در فعالیت های گروهی به وی انگیزه کافی را اهدا کند

نکاتی پیرامون درمان افسردگی سالمند:

یکی از نکاتی که در زمینه افسردگی سالمند مهم و اساسی بوده تخصص و تجربه پرستار در نحوه برقراری ارتباط است. به گونه ای که باید از افکار و احساسات آنها جویا شود و از علت ناراحتی و استرس آنها آگاه شود. افسردگی به گونه ای است که گاهی با مصرف دارو نیز می توان ان را درمان کرد. اما راهکار اکثر درمانگران فعالیت های خارج از منزل و بهره گیری از وسایل حرکتی است. که به عنوان موثرترین روش برای درمان این عارضه شناسایی شده است.

گاهی پرستار سالمند برای درمان افسردگی از راهکارهای متفاوت استفاده می کند. به گونه ای که سالمندان را پس از انجام برخی فعالیت ها چنانچه پیشرفت آنها را مشاهده کنند با جوایزی تشویق و ترغیب می کنند. به عبارتی استفاده از وسایل حرکتی و ورزشی می تواند نه تنها اوقات فراغت سالمند را پر کند. به گونه ای که گوشه گیر و منزوی نباشد و فرصت افسردگی را از وی دریغ نماید. بلکه به لحاظ جسمی و اجتماعی نیز می تواند تغییراتی در شخصیت و زندگی سالمند ایجاد کند و امکان ابتلا به بیماری را کاهش دهد.  

مراقب سالمند می تواند با ارائه آموزش های لازم افسردگی  فرد سالخورده را کاهش دهد. بینش و نگرش او را نسبت به زندگی تغییر دهد. نکته قابل توجه این است استفاده از وسایل حرکتی می تواند به تمرکز و انسجام عصبی و حرکتی او کمک کند که این امر می تواند عملکرد قلب، تنفس و… را بهبود ببخشد. این وسایل کمک حرکتی به وسیله طراحان حرفه ای ساخته می شوند و به دلایل مختلفی تجویز و توصیه می شوند.

به طور کلی وسایل کمک حرکتی برای سالمند شامل عصا، واکر، ویلچر و… است که بستگی به نوع ناتوانی آنها به واسطه پزشک متخصص تجویز می شود. بنابراین چنانچه سالمندان به وسایل کمک حرکتی نیازمند باشند باید به فاکتورهایی توجه اساسی داشته باشند.که مهمترین آنها نوع نیاز بیمار، دسته عصا، داشتن استانداردهای لازم، ارتفاع عصا، جنس و… است. که در بیماران مختلف امری متغیر است.

در نهایت…

یکی از مشکلاتی که در زمینه استفاده از وسایل حرکتی برای سالمندان وجود دارد این است که گاهی افراد ناتوان بهره گیری از این تجهیزات را همراه با دشواری و کاهش اعتماد به نفس در میان هم نوعان و محیط اجتماعی خود می بینند بنابراین از مسئولیت های مهم پرستار سالمند در برخورد با افسردگی سالمند راضی نمودن و متقاعد کردن افراد سالخورده برای استفاده از این تجهیزات می باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان مرکز پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت 24 ساعته با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *