تست نوار قلب در منزل

اگر با پزشک خود تماس گرفته اید و در مورد وضعیت قلب بیمارتان صحبت کرده اید باید بدانید یکی از مهم ترین نکات برای تشخیص صحیح پزشکان در بیماریهای قلبی برخورداری از یک استریپ کامل از نوار قلب و تست نوار قلب می باشد.

دستگاه نوار قلب پرتابل (Portable EKG) یکی از تجهیزاتی است که ما برای اسایش بیماران فراهم نموده ایم کارشناسان ما به منزل شما آمده و از بیمار نوار قلب می گیرند و شما میتوانید آن نوار قلب را بلافاصله به پزشک معالج ارائه دهید.

خدمات تست نوار قلب

تست نوار قلب روشی پرکاربرد در بررسی وضعیت افرادی است که مشکوک به مشکلات قلبی بوده و علایمی مانند: درد در قفسه ی سینه، نفس نفس زدن، سرگیجه، غش کردن و ضربان سریع و نامنظم قلب در آن ها مشاهده شده است.

تست نوار قلب که در اصطلاح پزشکی به آن ECG گفته می شود درواقع نمودار فعالیت الکتریکی قلب را برروی کاغذ نشان می دهد این آزمایش پزشکی با اندازه گیری کارکرد الکتریکی قلب با توجه به انقباض های آن، مشکلات و بیماری های قلبی را تشخیص می دهد.

این تست توسط پزشک برای بیمارانی که مشکوک به علائم سکته یا مشکلات قلبی می باشند و هم چنین برای افراد مبتلا به دیابت، دارای سابقه ی بیماری قلبی در خانواده، افراد چاق و دارای اضافه وزن و سیگاری تجویز می شود برای انجام این تست الکترود های فلزی توسط پرستار برروی قفسه ی سینه قرار گرفته و این الکترودها از طرف دیگر به دستگاه نوار قلب متصل می شوند سپس پالس های قلب توسط این الکترودها به دستگاه فرستاده شده و درنهایت دستگاه نوار قلب این اطلاعات را ثبت خواهد کرد.

علائم مشکلات قلبی

از علائم مشکلات قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد که شدت بروز این علائم در زنان و مردان متفاوت بوده و با داشتن این علائم شما حتما دچار مشکل قلبی نشده اید و تنها در صورت تداوم بیشتر این نشانه ها حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس ناراحتی در قفسه ی سینه: یکی از علائم شایع مشکلات قلبی، احساس درد در ناحیه ی قفسه ی سینه است که درواقع ناشی از تنگ شدن سرخرگ قلب می باشد. این درد بیشتر در ناحیه ی پشت جناق سینه به وجود می آید و درمواردی به بازوی دست چپ انتقال پیدا می کند که در هنگام فعالیت این درد بیشتر شده و برای کمتر شدن آن لازم است که حتما استراحت کنید.
  • ضعف و خستگی زودرس: به دلیل اینکه قلب دچار آسیب شده است دیگر توانایی کنترل فشار خون در انجام فعالیت های سنگین را نداشته و اموری که قبلا برای انجام آن ها هیچ مشکلی نداشته اید مانند بالا رفتن از پله ها، برای شما سخت خواهد بود، فرد خیلی سریع خسته شده و ضربان قلب به شدت نامنظم خواهند بود به همین دلیل می توان گفت یکی دیگر از علائم مشکلات قلبی ضعف و خستگی زودرس می باشد.
  • تنگی نفس: تنگی نفس درحالت خوابیده که سبب بروز خروپف های غیر معمول می شود یکی دیگر از علائم مشکلات قلبی است که شخص در زمان خواب بیشتر از زمانی که درحالت نشسته قرار دارد این احساس را تجربه خواهد کرد و حتی ممکن است در خواب دچار حمله هایی نیز شود.
  • سرگیجه: به دلیل وجود ضربان نامتعادل و نامنظم، ممکن است فرد دچار سرگیجه شود در این حالت فرد دچار تاری دید شده و عرق سردی بر بدن او می نشیند.

از دیگر علائم مشکلات قلبی می توان به تپش نامنظم قلب، حالت تهوع، سوزش در معده، درد در گلو یا فک، سرفه های طولانی همراه با مخاط سفید یا صورتی و ورم در پاها اشاره کرد.

خواندن نوار قلب

پس از ثبت فعالیت الکتریکی عضله ی قلب توسط دستگاه و نمایش این اطلاعات بر روی صفحه یا کاغذ درنهایت توسط پزشک متخصص تفسیر می شود نوار قلبی که از یک قلب سالم به ثبت رسیده شکل مشخصی دارد و هرگونه بی نظمی در ریتم و فعالیت این عضله سبب تغییر شکل ECG خواهد شد.

ECG در ابتدا ممکن است خطوطی نامنظم و نامفهومی بنظر بیایند اما این خطوطی که برروی نوار قلب وجود دارند، بیان کننده ی وضعیت قلب و فشار خون بیمار بوده و برای خواندن نوار قلب لازم است به متخصص قلب مراجعه کنید و برای تفسیر آن باید به تمامی المان های نوار قلب ازجمله؛ دامنه ی طبیعی امواج، میزان انحراف آن ها و مدت زمان هر مؤلفه برای ریتمی دقیق توجه کرد.

نوار قلب نرمال

در نوار قلب نرمال ، پالس های الکتریکی قلب به صورت منظم و با فاصله ای دقیق ثبت شده اند در اطلاعات ECG می توان تعداد ضربان قلب فرد را مشاهده کرد که این تعداد برای فرد سالم بین 60 تا 100 ضربان در دقیقه می باشد البته توجه داشته باشید در سنین مختلف این عدد نیز متفاوت خواهد بود اگر فرد هیچکدام از علائم مشکلات قلبی را نداشته باشد، نتیجه ی نوار قلب او نرمال می باشد.

آمادگی های پیش از انجام تست نوار قلب

برای آنکه نتیجه ی نوار قلب دقیق باشد، لازم است پیش از انجام تست موارد زیر توسط بیمار رعایت شود:

  • لازم است قبل از انجام تست، بیمار هیچگونه فعالیت سنگینی را انجام ندهد زیرا با انجام کار سخت و سنگین ضربان قلب بالا رفته و ممکن است این موضوع در نتیجه ی آزمایش تاثیر داشته باشد.
  • استرس نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث می شود تست نوار قلب نتیجه ی درستی را به ما نداده و لذا بهتر است بیمار هرگونه استرس را از خود دور کند.
  • قبل از انجام تست از نوشیدن آب سرد پرهیز کرده و هم چنین بهتر است غذای سنگین نخورید.
  • مصرف برخی از داروها در نتیجه ی تست نوار قلب موثر بوده لذا پیش از انجام تست در این خصوص به پزشک اطلاع دهید.
  • بهتر است آقایان پیش از انجام تست، موهای سینه ی خود را بتراشند.