بهداشت

استرس جنگ چیست؟ روش کنترل اضطراب جنگ در بیماران و کودکان

استرس جنگ چیست

استرس جنگ نوعی فشار روحی و روانی شدید است که اثرات منفی بر زندگی همه می‌گذارد، مخصوصاً کسانی که در خانه‌شان بیمار یا کودک دارند و حجم عظیمی از نگرانی‌هایشان مربوط به مراقبت و نگهداری از بیمار یا کودک است. 

اگر در ذهنتان دائماً این سوال وجود دارد که چگونه اضطراب جنگ را کاهش دهیم؟ راهکارهای موجود در این مطلب را دنبال کنید. برای کنترل استرس و اضطراب جنگ می‌توانیم از تکنیک‌های آرام سازی و داشتن سبک زندگی سالم کمک بگیریم و آرامش را به اعضای خانواده انتقال دهیم.

استرس جنگ چیست؟

استرس جنگ به خاطر شرایط آزاردهنده، درگیری‌های مسلحانه، احساس ناامنی، ترس، خشم و … ایجاد می‌شود و مستقیماً روی روحیه و سلامت جسمانی تاثیرگذار است. کسانی که در مناطق جنگ زده زندگی می‌کنند و از نزدیک با درگیری‌ها و دفاع سربازان روبرو هستند، بیشتر در معرض استرس جنگ قرار دارند و باید روش‌های جلوگیری از اضطراب و اثرگذاری استرس و تنش‌ها را یاد بگیرند.

علائم استرس جنگ

قبل از آموختن روش‌ های کاهش اضطراب در جنگ، علائم آن را بررسی می‌کنیم: 

  • نگرانی بیش از حد 
  • اختلالات مداوم در خواب و مشکل شب بیداری 
  • احساس ضعف و خستگی 
  • تجربه حملات پانیک با علائمی مانند تپش قلب، تهوع و تعریق
  • طغیان خشم 
  • افسردگی و ناامیدی 
  • ترس از مرگ یا مصدومیت 
  • نداشتن تمرکز و اختلال در حافظه 
  • تغییر در رفتار و گفتار 
  • تغییرات جسمی مانند سردرد، مشکلات گوارشی و بی حالی 
  • اختلالات شدید روانی مانند استرس پس از حادثه

در شرایط جنگی، ذهنتان دائماً با بروز این اتفاق مقابله می‌کند و می‌خواهد از واقعیت پیش آمده دور شود. اما بهتر است واقعیت را قبول کنید و به آرامش نسبی برسید. هر چه حس آرامش خود را بالا ببرید، کودک و یا بیمارتان احساس نگرانی کمتر را تجربه می‌کند.

7 روش کنترل اضطراب جنگ در بیماران

روش اساسی برای کنترل اضطراب جنگ در بیماران

اگرچه با نگرانی‌های زیادی بابت حفظ سلامتی بیمارتان روبرو هستید، اما برای کنترل استرس و اضطراب جنگ در او باید کمی صبور باشید و عاقلانه رفتار کنید. روش‌های زیر می‌تواند در این راه کمک کننده باشد و از بروز مشکل و به خطر افتادن سلامتی بیمار و دیگر اعضای خانواده پیشگیری کند: 

1. دوری از اخبار ناراحت کننده

بیماران به خاطر ضعف سیستم ایمنی بهتر است از اخبار جنگ به دور باشند و در فضای آرامش بخش و بدون تشویش قرار گیرند. براساس مشاهدات، شنیدن اخبار منفی و وقایع ناراحت کننده جنگ استرس را تشدید می‌کند و می‌تواند بر دوره بهبودی بیماران تاثیرگذار باشد. 

2. قرارگیری در فضای امن

بیمار خود را در محیط امن قرار دهید و با او در مورد احساسات درونی صحبت کنید. گفتن کلمات امیدوارکننده و آرامش بخش انگیزه بیشتری بهشان می‌دهد و با امید کافی دوره بیماری را سپری می‌کند. 

3.راهکارهای کاهش استرس

برخی تکنیک‌های کنترل کننده استرس می‌تواند برای بیماران و سالمندان در شرایط جنگ مفید باشد و به تقویت ذهن و کاهش اضطراب کمک کند. به آن‌ها نحوه تنفس عمیق را یاد دهید و همراهشان 4 ثانیه دم، 7 ثانیه مکث و 8 ثانیه بازدم را تمرین کنید. انجام حرکات یوگا موجب آرام سازی بدن و روح می‌شود و در صورت امکان فعالیت‌های سطحی ورزشی را تمرین کنید. 

4. ادامه دادن به زندگی روزمره

سعی کنید برای کاهش استرس جنگ به فعالیت‌های روزانه‌تان ادامه دهید. حفظ شرایط عادی زندگی حس امنیت و آرامش را به بیمار منتقل می‌کند و باعث تنظیم خواب، برنامه غذایی و فعالیت‌ها می‌شود. 

5. بهره مندی از روش‌های درمانی

اگر بیمار استرس شدیدی را تجربه می‌کند و با علائم ناگوار همچون افسردگی، ناتوانی جسمی و اختلالات خواب روبرو است، باید از فردی متخصص کمک بگیرید. حضور پرستار یا همراه بیمار نیز به رفع نیازهای عاطفی و درمانی کمک می‌کند و کمی از تنش‌ها و حس مسئولیت‌های روزانه شما می‌کاهد. 

7. تهیه داروهای ضروری

در شرایط بحرانی جنگ احتمال عدم دسترسی به دارو و خدمات درمانی وجود دارد. پس احتمالات را در نظر بگیرید و برای روزهای حساس داروهای ضروری را تهیه کنید. 

6 روش کنترل اضطراب جنگ در کودکان

روش موثر کنترل اضطراب جنگ در کودکان

کودکان به خاطر روحیه لطیف به مراقبت بیشتری در زمان جنگ نیاز دارند و نباید در این دوره حمایت‌های عاطفی خود را از آن‌ها دریغ کنید. با روش‌های کاهش اضطراب در جنگ گفته شده در موارد زیر تمرکز بیشتری روی کودکتان دارید و او را از تنش‌های جنگی دور نگه می‌دارید:

1. ممنوعیت تصاویر خشن جنگی

کودکان درک کافی از شرایط جنگ و تصاویر خشونت آمیز آن ندارند. پس باید آن‌ها را از این تصاویر و اخبار پرچالش این روزها دور نگه دارید. مخصوصا اگر پرستار کودک اوتیسم هستید باید این نکته را بیشتر اهمیت دهید.

2. انتقال آرامش و آرام سازی فضا

اگر صداهای وحشت آمیز در محیط اطراف شنیده می‌شود، سعی کنید آرام باشید و حس آرامش و امنیت را به کودکتان منتقل کنید. حواس کودک را از صداها و خطرات احتمالی دور نگه دارید و در مواقع احساس ترس، کنار او بمانید. 

3. ساخت محیط امن

در گوشه‌ای از اتاق کودک یک پناهگاهی از چادر یا ملحفه بسازید. این کار حس امنیت و آرامش را به کودک منتقل می‌کند. 

4. سرگرم کردن کودک با نقاشی و بازی

اگر احساس ترس و استرس جنگ را در کودک خود مشاهده کردید، از او بخواهید به بازی و نقاشی بپردازد. نقاشی کشیدن احساسات درونی او را نشان می‌دهد و موجب آرام سازی ذهن می‌شود. 

5. حمایت‌های عاطفی

با بیان جملات محبت آمیر مانند من کنارت هستم و بغل کردن‌های طولانی استرس و اضطراب را از کودک دور می‌کند و به خواب راحت‌تر او کمک می‌کند. 

6. بهره مندی از خدمات مشاوره‌ ای 

اگر احساس کردید کودکتان در شرایط حساس قرار دارد و در او تغییرات رفتاری شدیدی مشاهده کردید، حتماً از یک پرستار کودک کمک بگیرید. خدمات مشاوره‌ای پرستار می‌تواند وضعیت بحرانی را کنترل کند و علائم استرس جنگ را کاهش دهد.

سوالات متداول در خصوص استرس جنگ در کودکان و بیماران

1. علت افزایش ترس و اضطراب در جنگ چیست؟ 

بروز فشارهای روانی و احساس ناامنی، شنیدن اخبار منفی و تهدیدات مداوم و ترس از آینده خانواده و … استرس را افزایش می دهد و توانایی کنترل احوالات درونی را به حداقل می رساند. 

2. از کجا بفهمیم بیمار یا کودک دچار استرس شدید جنگ شده است؟

علائم اضطراب جنگ شامل تپش قلب، تعریق زیاد، سردرد، نگرانی مداوم، بی خوابی و برخی رفتارهای پرخاشگر و عصبی است. 

3. چطور از کودکان در دوران جنگ مراقبت کنیم؟ 

توجه خود را روی احساسات درونی کودک معطوف کنید و در این دوره از او بخواهید تا با بازی های تخلیه انرژی درونی مانند خمیربازی، نقاشی، گل بازی و … آرامش بیشتری بدست آورد.

خدمات پرستاری ناجی برای کاهش استرس جنگ

استرس جنگ برای کودکان و بیماران یک مشکل ناگوار و جدی است که باید نسبت به علائم آن آگاه باشید. با کسب آگاهی کافی و کمک گرفتن از روش‌های کنترل استرس و اضطراب جنگ، مسیر زندگی تان مشخص می‌شود و با حس آرامش برای مدیریت بهتر قدم برمی دارید. 

در صورتی که بیمار یا کودکتان با علائم استرس جنگ روبرو شده است و راهکارهای خانگی نمی‌تواند علائم را از بین ببرد، می‌توانید از خدمات تخصصی مرکز پرستار در منزل ناجی کمک بگیرید. متخصصین حرفه‌ای این مرکز راهکارهای موثری در اختیارتان قرار می‌دهد و با حضور در محل موردنظر می‌توانند بهبود علائم و ایجاد حس امنیت و آرامش کمک کنند. 

خدمات 24 ساعته ناجی باعث می شود در شرایط اضطراری درخواست کمک داشته باشید و پزشک متخصص یا پرستار در اختیارتان قرار گیرد. در شرایط جنگی نه تنها حس امنیت فیزیکی بلکه دریافت خدمات درمانی بسیار اهمیت دارد و می تواند بر ایجاد آرامش محیط خانه تاثیرگذار باشد. در موارد زیر با دیگر مزایای خدمات مرکز حرفه ای ناجی آشنا می شوید: 

  • آموزش تکنیک های آرام سازی ذهن و تنفس 
  • ارائه خدمات درمانی و مراقبتی 
  • حفظ آرامش در شرایط سخت 
  • درمان افسردگی و ترس 
  • پیگیری وضعیت جسمی و روحی بیمار

برای استعلام قیمت پرستار شبانه روزی در تهران می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *