بهداشت

علت سکته مغزی در سالمندان چیست؟

سکته مغزی شایعترین خطر برای سالمندان

سکته مغزی در سالمندان از شایع ترین مشکلات جامعه می باشد.سکته مغزی به قطع شدن خون رسانی توسط عروق و شریانی است که به مغز گفته می شود. این مورد رتبه دوم مرگ میر در سالمندان دنیا را به خود اختصاص داده است. با توجه به بررسی ها و تلاش های متخصصان برای پیشگیری و کنترل از این این اتفاق همچنان آمار فوتی ها بسیار بالاست.

در کشورهای توسعه یافته به علت امکانات تخصصی و پیشرفته بودن تجهیزات اورژانسی این میزان کمتر می باشد.در کشور خودمان به علت بالا رفتن سن عموم جامعه و سبک زندگی و تغذیه مردم این اتفاق بسیار خطرناک و شایع است.

7 علائم سکته مغزی کدام اند؟

حالت تهوع و تب

لکنت زبان و مشکل در صحبت

سخت شدن خوردن و آشامیدن

عدم تعادل و ایراد در راه رفتن

کم شدن قوای بینایی و حسی و تاری دید

بیهوشی و سردرد شدید

بی حسی یک سمت صورت یا بدن مخصوصا لب

هزینه های بالای درمان و نگهداری در بیمارستان و مراکز درمانی پس از سکته مغزی در سالمندان مشکل بزرگی است. توصیه می شود مشورت با پزشک پرستار در منزل انجام شود. برای ادامه درمان و رسیدن بیمار به شرایط بهبودی و کاهش هزینه های بالای بیمارستان و مراقبت در مراکز درمانی، پرستار سالمند در منزل بهترین گزینه برای این شرایط می باشد چون آرامش و مراقبت بیشتری در منزل کنار خانواده بدست می آورد.

قطع خون رسانی عروق به دو دلیل ممکن است رخ دهد:

1- ضخیم و مسدود شدن رگ های مغز به وسیله کلسترول ،چربی و کلسیم باعث لخته شدن خون به دلیل باریک شدن رگ ها می شود. لخته خونی که در قلب تشکیل شده به سمت مغز حرکت کرده و این حالت مانع رسیدن خون به مغز می شود. متداول ترین نوع سکته مغزی ایسکمیک است.

2- فشار خون بالا باعث پاره شدن عروق مغزی و قطع شدن خون رسانی به مغز شده و این نوع از سکته مغزی در سالمندان را هموراژِیک می نامند. سکته هموراژِیک بسیار نادر بوده و کم رخ می دهد ولی آسیبی آن بیشتر از حالت قبل می باشد.

سکته مغزی ناقص در سالمندان

در بیشتر موارد علائم سکته مغزی کوتاه و مقطعی می باشد. بعد از چند دقیقه تمام علائم این سکته رفع می شود. به این نوع سکته مغزی در سالمندان سکته ناقص می گویند و تفاوت اصلی آن با سکته این است که آسیب جدی به بدن و مغز وارد نمی کند و به اصطلاح رد می کند. این افراد برای حفظ سلامت و چکاپ مغزی باید به پزشک متخصص مراجعه کنند یا بعد از این اتفاق از پرستار سالمند در منزل استفاده کنند تا مراقب بیشتر در منزل از آن ها صورت پذیرد. عوارضی که ممکن است بعد از سکته برای شخص باقی بماند باید مراقبت های ویژه از او شود و به مرور زمان این عارضه مشکلاتی را ایجاد کره و اگر رسیدگی انجام نشود در بدترین حالت دچار موجب مرگ فرد می شود.

6 مورد از عوارض سکته مغزی در سالمندان

1- بی حسی ناتوانی و ضعف در بدن یا صورت

2- سرگیجه و مشکلات بینایی

3- فراموشی و از دست رفتن حافظه

4- ناتوانی در صحبت کردن زیاد

5- عدم توانایی و درک صحبت ها

6- بیماری اختلال بلع

چند نکته مهم درباره سکته مغزی

  • مراقب بیمار و پرستار او باید به داروها توجه بیشتری داشته باشد
  • برای مشکلات حرکتی ورزش فیزیوتراپی و تحرک در منزل توصیه میشود.
  • نباید سالمند در دوران بعد از سکته یکجا بنشیند یا بخوابد چون احتمال مبتلا شدن به زخم بستر در او وجود دارد.
  • وضعیت تغذیه ایی ،تنفسی، و بهداشتی او باید دائما بررسی شود.
  • بهترین راه پیشگیری و جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان داشتن سبک زندگی سالم می باشد.
  • تغذیه سالم، دوری از دخانیات و مصرف الکل از مهمترین وظایف خانواده ها برای مراقبت از سالمند می باشد.

تجربه نشان می دهد خوشبختانه 70 درصد بیماران و سالمندان مبتلا به سکته مغزی در سالمندان  پس از مراجعت سریع به بیمارستان و تحت نظر قرار گرفتن پزشک و پرستار به وضعیت نرمال سلامتی می رسند.در این میان 20 تا 30 درصد این افراد به دلیل نبود امکانات و اقدامات مناسب و به موقع جان خود را امکان دارد از دست بدهند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خدمات پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت شبانه روزی با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

5/5 - (1 امتیاز)

0 thoughts on “علت سکته مغزی در سالمندان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *