بهداشت

مهمترین علائم افسردگی سالمند کدام است؟

علائم افسردگی سالمند

همانطور که می دانید سالمندان با گذر زمان و کهولت سن به بیماری های زیادی مبتلا می شوند که شایع ترین آن بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان، دیابت، افسردگی و…است. افسردگی سالمند به محض بروز علائم و نشانه ها، باید راهکارهای مناسب برای درمان آن ارائه شود و  پرستار سالمند می تواند این کار را به خوبی انجام دهد.

افسردگی که به عنوان یکی از شایع ترین انواع بیماری سالمند شناخته شده سبب می شود شخص از طول حیات خود لذت نبرد و استقلال فردی، حرکتی و سلامتی خود را از دست بدهد. به طور کلی این روند در بین سالمندان امری رایج و معمول است که پیامدهای زیادی به دنبال دارد.

5 دلیل اصلی افسردگی سالخوردگان

  • مشکلات جسمی
  • تجویز دارو
  • ترس و اضطراب
  • انزوا و تنهایی
  • از دست دادن انگیزه و هدف

نکته: افسردگی به عنوان جزئی از بیماری سالمند دارای علائمی است که بارزترین آن دلتنگی، خستگی، کاهش وزن و اشتها، احساس بی ارزشی، تصور مدام مرگ، گوشه گیری، اختلال در خواب و… است. به طور کلی بروز برخی مشکلات حاد و مزمن سبب افسردگی در سالمند می شود که شناسایی آنها نیازمند به تشخیص پزشک و مراقب متخصص دارد.

در برخی اوقات بیماری سالمند یا به عبارتی افسردگی به حدی پیشرفت می کند که منجر به حمله قلبی و مرگ می شود. پرستار انتخاب شده برای سالمند باید در ابتدا میزان افسردگی او را ارزیابی کند و سپس به دنبال راهکارهای درمانی باشد. یکی از نشانه های بارز افسردگی سالمند بی خوابی است که به سبب افکار مشوش فرد بروز می یابد.

 بروز افسردگی سالمند به چصورت است؟

با توجه به اینکه بیماری سالمند روز به روز در حال گسترش است برخی عوامل هستند که این عارضه را توسعه می دهد به همین سبب است که باید پرستار سالمند در این زمینه از آگاهی لازم و کافی برخوردار باشد و به صورت هوشیارانه به فرد بیمار کمک کند.

افسردگی سالخوردگان سبب ضعف سیستم ایمنی بدن می شود و عملکرد ان را متوقف می کند از این رو افرادی که در معرض خطر هستند باید به صورت صحیح و دقیق پرستاری شوند. پرستار در منزل باید به گونه ای با او ارتباط برقرار کند که صمیمیت بین آنها باشد و در مواقعی که سالمند برای انجام کارهای شخصی خود نیاز به مراقب دارد به راحتی احساس خود را با وی در میان بگذارد.

لازم به ذکر است مراقب سالمند باید پس از مشاهده تغییراتی در خلق و خوی او دلیل اصلی آن را مورد ارزیابی قرار بدهند و راهکارهای درمانی مختص آنها ارائه شود. برای درمان افسردگی یا دیگر بیماری سالمند توصیه می شود شرایط لذت بخش برای آنها فراهم شود به گونه ای که از دغدغه و اضطراب دور بمانند و آرامش به آنها اهدا شود.

توجه به سالمند نه تنها می تواند در کاهش افسردگی و دیگر بیماری ها به فرد کمک کند بلکه می تواند خشنودی و آرامش را نیز به او ببخشد. بهتر است برای زندگی روزمره سالمندان برنامه ریزی ارائه شود و تمامی فعالیت ها در آن ذکر شود و به آنها عمل شود چرا که این اقدام روند بهبودی شخص را تسریع می بخشد.

پرستار سالمند باید در زمینه مراقبت و درمان افسردگی سالمند دارای تخصص باشد و به این نکته واقف باشد که دارو درمانی برای سالمند دارای عوارض جبران ناپذیری است و باید از طریق روش های طبیعی و سالم کنترل شود.

افسردگی در سالمند به گونه ای است چنانچه کنترل نشود کیفیت زندگی را کاهش می دهد و آن را تداوم می بخشد. در این مرحله از زندگی سالمند باید به او توجه زیادی شود و از تنهایی و گوشه گیری جدا خودداری شود. گاه می توان برای درمان افسردگی ورزش را به آنها توصیه کرد چرا که از این طریق می توانند توانایی جسمانی را به آنها بازگردانند و اعتماد به نفس را به آنها هدیه کنند.

در نهایت…

به طور کلی درک مسائل روانی و عاطفی مربوط به افراد سالمند نیازمند کسب آگاهی، مطالعه و ارائه آموزش‌های لازم است. برای درمان یا جلوگیری از تشدید افسردگی و بیماری سالمند جلب مشارکت و همکاری اعضای خانواده و یا دوستان و نزدیکان فرد سالمند دارای اهمیت فوق العاده ای است. لازم به ذکر است سالمند مبتلا به افسردگی به دلیل کاهش یا قطع حمایت نزدیکان، عزت نفس و اعتماد به نفس خود را از دست داده و هیچگونه امید و انگیزه ای به ادامه زندگی ندارد، بنابراین رفتار محبت‌ آمیز مراقبین دارای امتیازات و تاثیرات زیادی در این زمینه است.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت خدمات پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت 24 ساعته با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

02188464000

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *