مراقب بیمار

مراقب بیمار یا پرستار بیمار به کسی میگویند که مجموعه ای از خدمات مراقبتی و پزشکی را انجام می دهد. اگر احساس می کنید وقت آن رسیده، از پرستار در منزل استفاده کنید. آیا نمی دانید چه کاری قرار است انجام دهند؟ در ادامه می توانید پس از مطالعه و بررسی از مرکز پرستاری ناجی اقدام به درخواست مراقب بیمار یا پرستار بیمار در منزل کنید.

چرا از پرستار و مراقب بیمار در منزل استفاده کنیم؟

بیماران پس از مرخص شدن از بیمارستان یا برای ادامه درمان به منزل خود می روند. به این علت که هزینه های بیمارستان بالاست. همچنین دوری از فضای خانواده و اعضای خانواده سبب می شود خود خانواده ها به فکر استفاده از پرستار در منزل باشند. چون علاوه بر نظارت و حضور خود اعضا خانواده، پرستار امورات شخصی بیمار و مراقبت و نگهداری بیمار را در منزل انجام می دهد.

۷ علت استفاده از مراقب بیمار در منزل :

A health visitor helping a sick senior woman sitting on bed at home.
همراه بیمار در بیمارستان و مراقب بیمار

چه افرادی نیاز به پرستار و مراقب دارند؟ 

 

  1.  بیماران تازه از بیمارستان مرخص شده
  2. بیماران سرپایی
  3.  افراد معلول و کم توان
  4. افرادی که از نظر حرکت احتیاج به کمک دارند.
  5. سالمندان و سالخوردگان
  6. زنان و کودکان بد سرپرست و تنها
  7. کودکان نوزادان
  8.  افرادی که به دلیل مشغله کاری وقت رسیدگی به اعضاء خانواده را ندارند.

 

طبیعتا هر شخصی در خانه خود بیشتر از هر جای دیگری احساس آرامش و امنیت و راحتی می کند. فضای دوستانه و گرم خانه و حضور اعضای خانواده و فرزندان از نظر روحی بسیار برای فرد تحت مراقبت مفید است. مجموع این شرایط  به روند بهبودی بیمار و حفظ روحیه او کمک می کند.

کسانی واجد شرایط مراقبت از بیمار یا پرستار در منزل هستند که توانایی های خاصی داشته باشند. آنها به  صورت شیفت کاری پرستار و مراقب بیمار روزانه، مراقب بیمار شبانه و یا مراقب و همراه بیمار شبانه روزی توسط آقا یا خانم در دسترس هستند. این توانایی ها بسته به سطح بیماری شخص می تواند متفاوت است. پرستاران بر اساس تجربه و مهارت هایی که دارند می توانند در یک بخش خاص یا چند بخش و خدمات مختلف به عنوان پرستار یا مراقب به خانواده ها کمک کنند.

3 نوع مراقب یا پرستار بیمار داریم…

نوع اول : مراقب ساده و انجام امورات شخصی نظافتی بیمار است که  اکثر پرستاران از عهده آن برمی آیند و نیاز به تجربه و ارتباط خوب و هماهنگ شدن با اخلاق و رفتار بیمار دارد.

نوع دوم:  شخصی است که به علت عمل یا ادامه درمان یا مشکل جسمی و روحی خاصی که دارد. نیاز به یک مراقب با توانایی های متفاوت دارد. که علاوه بر انجام امورات شخصی، در رسیدگی و بهبود روند بیماری و اقدامات پزشکی تجربه و آگاهی کافی داشته باشد .

نوع سوم : همراه بیمار در سفر یا بیمارستان است. یعنی بیمار نیاز به حضور مداوم پرستار ندارد ولی برای جابجایی یا ساعت خاصی نیازمند حضور مراقب است.

Accompanying the patient in the hospital
همراه بیمار در بیمارستان و مراقب بیمار

وظایف مراقب بیمار در منزل

مراقب بیمار در منزل
  •  کمک به حمام کردن بیمار
  •  تمیز کردن خانه و وسایل شخصی
  • شستشو و اتو کردن لباس 
  •  آشپزی و تهیه غذا و خوراکی های مورد نیاز بیمار
  • مراقبت از بیمار در منزل
  • مدیریت چول د خرید ها در صورت لزوم
  • مدیریت داروهای بیمار
  • مراقبت های بهداشتی 

در بسیاری موارد پس از بستری نمودن عزیزان خود در بیمارستان طبق قوانین بیمارستان و یا تمایل خودمان میخواهیم فردی از بستگان  به عنوان همراه برای کمک و به کارهای روزمره بیمار در کنار بیمار حضور داشته باشد حضور در بیمارستان به عنوان همراه بیمار تجربه ای است که شاید هیچگاه برای ما پیش نیامده باشد و هیچ اطلاعی از چگونگی آن نداشته باشیم. وظیفه همراهی و مراقبت از بیمار کاری سخت و دقیق می باشد و بستگان بیماران که تجربه حضور در مراکز درمانی را ندارد به ندرت خواهند توانست هم مانند یک کادر درمانی با تجربه نسبت به رفع تمام نیازهای شخصی و درمانی بیمار اقدام نمایند.

  • نگرانی ها برای افراد خانواده

    • نداشتن مسئولیت پذیری پرستاران حاضر در بیمارستان  در انجام کاری که بر عهده دارند.
    • نداشتن وقت کافی به علت مشغله های زیاد و مشکلات رفت و آمد
    • سپردن عزیزان خود به دست فردی که قابل اعتماد نیستند در بیمارستان ها
    • عدم رسیدگی کافی به پرستاران بیمارستان و یا کمک پرستاران به هنگام ایاب و ذهاب بیمار
    • نداشتن اطلاعات کافی از وضعیت بیمار حاضر در بیمارستان به علت نداشتن تماس با دیگر پرستاران در بیمارستان
همراه بیمار در بیمارستان و مراقب بیمار

7 وظیفه همراه بیمار در بیمارستان

  • مسئولیت پذیر بودن فرد به هنگام حضور بر سر بیمار در بیمارستان
  • بررسی شرایط بیمار و کنترل کردن آن در هر لحظه
  • کمک رسانی صحیح به بیمار به هنگام انجام ایاب  و ذهاب
  • کادر آموزش دیده  برای انجام کمک های لازم به بیماران در بیمارستان
  • همراهی لازم  روحی بیمار به هنگام شرایط بد جسمانی و روحی فرد
  • دادن گزارش به موقع به کادر بیمارستان به هنگام بد شدن حال بیمار
  • دادن تسکین و دلداری به بیمار به هنگامی که در بیمارستان بستری است

هزینه مراقب یا پرستار به چه صورت است؟

هزینه های مربوط به داشتن یک پرستار در منزل یا بیمارستان بسته به نوع درخواست شما می تواند متفاوت باشد. ابتدا از انتخاب خود مطمئن شده سپس از مراکز راهنمایی بگیرید تا به شما بگویند چه شرایط و خدماتی برای بیمار شما مناسب است. ارائه دهنده خدمات پرستاری طی قراردادی با شما به بررسی تمامی جوانب می پردازد و پس از تایید و اعزام پرستار، به  پشتیبانی خود تا انتهای قرارداد ادامه می دهد.

نکته حائز اهمیت

استفاده از پرستار مراقب و همراه نیازمند بررسی شرایط بیمار و همچنین هزینه هاست. قطعا حضور بیمار در منزل بهتر است ولی باید هماهنگی های لازم صورت بگیرد تا بهترین و نزدیکترین خدمات به آن چیزی که مد نظر شماست انجام پذیرد.

کارشناسان ما در مرکز پرستاری ناجی آماده مشاوره رایگان شبانه روزی در همه زمینه های پرستاری و مراقبتی هستند. همچنین انواع خدمات پرستاری را با توجه به نیاز شما بررسی کرده و بهترین پیشنهاد را با توجه شرایط شما ارائه می دهیم.