سرطان

سرطان خون چیست؟

سرطان خون

نوعی سرطان است که سلول های خونی شما را تحت تأثیر قرار می دهد . تعداد افراد زیادی هر ساله در دنیا به این سرطان مبتلا می شوند. این سرطان به خودی خود یک بیماری واحد نیست بلکه به مانند یک چتر برای چندین نوع سرطان است . همان طور که این کلمه نشان می دهد ، این به معنای سرطان های مربوط به خون است . هر سرطانی که بر تولید و عملکرد خون تأثیر بگذارد ، به عنوان سرطان خون طبقه بندی می شود . سلول های خونی در حفره استخوان های ما در ژل نرم مانند بافتی به نام مغز استخوان تولید می شوند . توسعه و تمایز سلول های خونی در این جا به دلیل فرایندی که به خون سازی معروف است ، اتفاق می افتد .

آنچه در سرطان خون اتفاق می افتد

تقسیم سلول فرایندی اساسی برای همه اشکال زندگی و برای رشد و جایگزینی سلول های قدیمی و فرسوده است . سرطان شرایطی است که در آن سلول های بافت خاصی شروع به رشد غیر قابل کنترل می کنند . همین امر هم در سرطان خون نیز اتفاق می افتد . سرطان های خون ، همان طور که از نام آن مشخص است ، سرطان های سلول های خونی هستند .

سرطان خون

 

 

انواع:

انواع مختلفی از این سرطان وجود دارد ، از جمله  :

1 – لنفوم

2- میلوما

3-  سندرم میلودی پلاستیک ( MDS )

4 – نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو ( MPN )

که البته هر یک از آن ها نیز علائم ، درمان ها و ویژگی های خاص خود را دارند  .

سرطان های حاد و مزمن خون

ممکن است انواع آن را ببینید که به شرح زیر است  :

* حاد – این به معنای نوعی از سرطان با رشد سریع تر است  .

* مزمن – این به معنای نوعی از سرطان با رشد کندتر است  .

سرطان های دوران کودکی

برخی از انواع این نوع سرطان کودکان را هم تحت تأثیر قرار می دهد . البته علائم و درمان می تواند بین کودکان و بزرگسالان متفاوت باشد . ما اطلاعات بیشتری در مورد این سرطان در دوران کودکی داریم .

چه عواملی باعث سرطان خون می شوند ؟

تمام سرطان های خون در اثر تغییر یا جهش DNA در سلول های خونی ایجاد می شوند . این امر  نیز باعث می شود سلول های خون رفتار غیرطبیعی خود را شروع کنند . تقریباً در همه موارد ، این تغییرات به مواردی مرتبط است که نمی توانیم آن ها را کنترل کنیم . این موارد در طول زندگی فرد اتفاق می افتد ، بنابراین این یک عیب ژنتیکی نیست که بتوانید آن را به کودکان منتقل کنید  .

ما به طور معمول نمی دانیم که دقیقاً چرا کسی به این سرطان مبتلا شده است . البته مواردی هم وجود دارند که می دانیم می تواند در ایجاد خطر برای شما تأثیر بگذارد  :

* سن

* ارتباط جنسی

* قومیت

* سابقه خانوادگی

* تابش یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

* برخی از شرایط بهداشتی و درمانی

چگونگی میزان تأثیر گذاری این عوامل بر خطر نیز بستگی به نوع این بیماری دارد  .

آیا می توانم خطر ابتلا به سرطان خون را کاهش دهم ؟

عواملی مانند رژیم غذایی و ورزش تأثیر کمی در خطر ابتلا به این سرطان دارند . اما یک سبک زندگی سالم می تواند خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد  .

سرطان خون

 

 

 

توضیح چگونگی شروع سرطان خون

بدن شما از تریلیون بلوک کوچک تشکیل شده است که سلول نامیده می شود . سلول ها هر قسمت از بدن شما ، از جمله خون شما را تشکیل می دهند  .

سلول های بدن شما به طور مداوم در حال مرگ و جایگزینی هستند .

بدین ترتیب بدن شما رشد کرده و خود را ترمیم می کند . به طور معمول ، سلول ها به شکلی کنترل شده تقسیم می شوند تا سلول های جدید در صورت لزوم ساخته شوند  .

DNA ماده ای درون سلول های شما است که نحوه رشد ، رفتار و مرگ سلول ها را کنترل می کند . اگر مشکلی با DNA درون سلول خون رخ دهد ، ممکن است سلول خونی رشد نکند یا به درستی کار نکند ، در صورت لزوم از بین نرود ، یا خیلی زود تقسیم و تکثیر شود . این می تواند منجر به سرطان خون شود  .

در این سرطان ، سلول های غیر طبیعی خون می توانند به تکثیر خود ادامه دهند . ممکن است آن ها به درستی کار نکنند و سلول های خون سالم را از کار باز دارند . این سرطان می تواند خون شما را متوقف کند . این سرطان کارهایی را که به طور معمول بدن برای حفظ سلامتی شما انجام می دهد ، مانند مبارزه با عفونت ها یا کمک به ترمیم بدن را دچار مشکل کند  .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *