بهداشت

راهکارهای حفظ سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ

راهکارهای حفظ سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ

زمانی که جنگ آغاز می‌شود و صداهای انفجار و اخبار منفی از رسانه‌های مختلف به گوشمان می‌رسد، حفظ و مراقبت از سلامت روحی و جسمی خود و خانواده از هر چیزی مهم‌تر شمرده می‌شود. ترس، اضطراب، ناامید، ناراحتی و احساسات شدید دیگری ناخودآگاه به جان هر فردی هجوم می‌آورد و بار روانی زیادی در خانواده‌ها نقش می‌بندد. به همین خاطر، برای کاهش اثرات منفی روحی بهتر است برخی راهکارهای مفید برای حفظ سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ را پیش بگیریم و محکم و قوی از عزیزان خود حمایت کنیم.

راهکار سلامت روان بیماران در جنگ

در شرایط جنگی چگونه از سلامت روان بیماران مراقبت کنیم؟ در موارد زیر به چند راهکار مراقبت از سلامت روان بیماران اشاره می‌کنیم که باعث می‌شود فشارهای روانی را از آن‌ها دور کند: 

1. استراحت کافی

سعی کنید بیماران در شرایط بحرانی استراحت کافی داشته باشند و با یادآوری خاطرات خوب و آرام بخش افکار منفی را از آن‌ها دور نگه دارید. تمرکز روی تنفس و آموزش نفس عمیق به بیماران استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد.

2. دوری از اخبار منفی

شنیدن اخبار ناراحت کننده ذهن و سلامت روح را مختل می‌کند و بهتر است بیماران از وقایع آزاردهنده در این شرایط دور نگه بمانند. هر چه کمتر در برابر اطلاعات پرتنش قرار گیرند، ذهن آن‌ها آرام‌تر است و احساس ترس و استرس کمتری را تجربه می‌کنند. 

3. تامین داروهای مصرفی

توصیه می‌شود داروهای ضروری بیمار را از قبل تهیه کنید تا در صورت کمبود یا جابجایی نگرانی بابت این موضوع نداشته باشند.

4. مشورت با مشاورین

در مواقعی که بیمار با نشانه‌های جدی مانند تعریق، سرگیجه، ضعف، علائم بی خوابی و … روبرو شده است، حتماً از یک مشاوره و درمانگر کمک بگیرید. همچنین می توانید از یک پرستار مجرب کمک بگیرید. قیمت پرستار در بیمارستان در مرکز ناجی بهترین تعرفه را دارد.

راهکار سلامت روان کودکان در جنگ

راهکار سلامت روان کودکان در جنگ

اثرات جنگ نه تنها بزرگسالان، بلکه سلامت روان کودکان را نیز به خطر می‌اندازد. کودکان به محض دیدن اثرات و تخریب‌ های ناشی از جنگ احساس ترس و وحشت می‌کنند و خیلی راحت نگرانی‌ های خود را بروز می‌دهند. در موارد زیر با راهکارهای موثر برای حفظ سلامت روحی و روان کودک در شرایط جنگی اشاره کرده‌ایم که می‌تواند برای والدین عزیز مفید باشد: 

1. حمایت‌ های عاطفی مداوم

کودکان مخصوصا کودک اوتیسم به حمایت‌های عاطفی زیادی از سوی والدین نیاز دارند. در شرایط جنگ نیز در آغوش گرفتن، صحبت کردن، گفتن کلمات محبت آمیز به آن‌ها می‌تواند روحیات درونی را تقویت کنند و خیلی سریع استرس را از بین ببرد. در صورت درخواست پرستار کودک اوتیسم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

2. ایجاد مکان امن

یکی دیگر از راهکارهای ضروری برای کودکان در جنگ، ایجاد محیط امن است. در شرایط حمله کودکان با ترس و حس ناامنی شدید روبرو می‌شوند که برای رهایی از آن نیاز به مکانی امن دارند. سعی کنید در خانه محیط امن تشکیل دهید و اقلام ضروری را در آن مکان قرار دهید. 

3. گذراندن وقت با سرگرمی‌ های مورد علاقه کودکان

کودکان با بازی و سرگرمی‌های روزمره ترس و وحشت خود را کنترل می‌کنند و گاهی از این طریق می‌توانند نگرانی‌های خود را به والدین بیان کنند. برخی سرگرمی‌ها مانند نقاشی یا قصه گویی تنش و اضطراب‌های روزانه را از کودک دور می‌کند و آرامش درونی را به او باز می‌گرداند. با وجود پرستار کودک مجرب می توانید این امر را تسهیل کنید.

4. برنامه ریزی منظم روزانه

داشتن برنامه دقیق روزمره برای کودکان باعث تنظیم خواب به موقع، وعده غذایی و فعالیت‌های آموزشی می‌شود. حتی اگر در شرایط بحرانی هستید، برنامه دقیقی برای کودک خود داشته باشید تا سلامت روان او حفظ شود.

5. وجود پرستار حرفه ای

با توجه به شرایط حساس جنگی با وجود یک مادریار در منزل یا پرستار نه تنها به ارامش فرزند خود کمک می کنید بلکه می توانید ارامش درونی خود را حفظ کنید.

راهکار سلامت روان سالمندان در جنگ

وقایع جنگ قدرت زیادی دارد و می‌تواند سلامت جسمی و روحی سالمندان را نیز به خطر اندازد. گاهی به دلیل محدودیت مواد غذایی، داروها و ناتوانی خانواده، مراقبت از آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود و چاره‌ای جز صبر و تحمل نخواهد بود. در ادامه به بررسی نکات مهم حفظ سلامت روان سالمندان در شرایط جنگی می‌پردازیم که به آمادگی بیشتر خانواده‌ها کمک می‌کند:

88469036 پرستار سالمند بنر

1. مراقبت‌ های روانی

استرس و اضطراب در جنگ اثرات مخربی بر سلامتی سالمندان می‌گذارد و می‌تواند احوالات درونی آن‌ها را به چالش کشاند. پس اگر پرستار سالمند هستید یا شخص دلسوزی که از این عزیزان مراقبت می کند باید سعی کنید با کمی گفتگو و رفتارهای محبت آمیز، احوالات درونی سالمند را ترمیم کنید و در صورت نیاز از خدمات مشاوره‌ای و تیم‌های حرفه‌ای کمک بگیرید. 

2. پیروی از مراقبت‌ های پزشکی

در شرایط خطرساز، به طور مداوم علائم حیاتی مانند فشار خون را بررسی کنید و برنامه دقیقی برای مصرف داروها در نظر بگیرید. در صورت مواجه شدن با علائم ناگوار، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

3. ارتقا امنیت خانه

محیطی که سالمند در آن قرار دارد را به دقت بررسی کنید. احتمال سقوط اشیا و وسایل سنگین را به حداقل رسانید و بهتر است سالمند در امن‌ترین مکان خانه استراحت کند. مکانی که به دور از پنجره‌ها و اجسام سنگین باشد.

خطرات تهدیدکننده سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ

خطرات تهدیدکننده سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ

کودکان، سالمندان و بیماران در دوره جنگ با مشکلات متعددی روبرو هستند. از آنجا که برای گذراندن زندگی نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند، در شرایط اضطراری روحیه و سلامت کلی آن‌ها به خطر می‌افتد. آن‌ها به دلایل مختلف زیر ممکن است با احساسات ناخوشایندی دست و پنجه نرم کنند و ترس و استرس شدید به جان آن‌ها بیوفتد: 

  • قرارگیری در شرایط پرخطر و احساس ناامنی
  • عدم حمایت‌های عاطفی و روحی
  • مواجه با خشونت
  • شنیدن اخبار ناراحت کننده
  • از دست دادن افراد نزدیک
  • عدم درک کافی وضعیت و شرایط بحرانی

عوامل گفته شده، موجب بروز استرس جنگ می‌شود و کنترل آن از عهده این دسته از افراد خارج است. اگر ترس و اضطراب جنگ همچنان ادامه داشته باشد، مشکلات ناگوار روانی و جسمی پیش می‌آید و در این شرایط نیاز به مراقبت و درمان جدی خواهد بود. 

اعزام پرستار از مرکز تخصصی ناجی در شرایط حساس

حفظ سلامت روان بیماران، کودکان و سالمندان در جنگ از عهده هر فردی برنمی آید. خانواده‌های عزیز باید توانایی و روحیه خود را در بالاترین سطح قرار دهید و توجه ویژه‌ای به تغییرات رفتاری بیمار، کودک و یا سالمند داشته باشید. اگر احساس کنید فشار زیادی از نظر روحی و جسمی تحمل می‌کنید و در شرایط جنگی ناگوار نمی‌توانید به خوبی از عزیزان مراقبت کنید، با تیم حرفه‌ای ناجی تماس بگیرید. 

شرکت خدمات پرستاری ناجی همواره در تلاش است نیازهای پزشکی و مراقبت‌های روانی به بهترین شکل برطرف کند و پرستاران باتجربه خود را در اختیار مخاطبین قرار می‌دهد. حضور پرستار کاربلد و متخصص تاحدودی از مشکلات و ناراحتی‌های پیش آمده می‌کاهد و می‌تواند در انجام امور روزمره همراه شما باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *