بهداشت

بیماری ام اس چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری ام اس به صورت التهابی در سیستم عصبی مرکزی خود را نشان می دهد و بسیار پیشرونده است.درگیر شدن سیستم عصبی مرکزی باعث اختلال در عملکرد اعضای بدن شده و به مرور خود را بیش از پیش نشان می دهد. برای تشخیص قطعی این بیماری هیچ آزمایشی خاصی وجود نداشته و از طریق علائم و گزینه های دیگری قابل تشخیص می باشد. و از طریق بررسی آزمایشات کلی خون، ام ار ای و دیگر علائم می توان تشخیص داد که فرد مبتلا به ام اس هست یا خیر

برای درمان حملات بیماری MS چه باید کرد؟

در حال حاضر در جهان درمانی قطعی برای این نوع از بیماری وجود ندارد اما راه های زیادی برای پیشگیری و کنترل بیماری ms و حملات آن وجود دارد. برخی از بیماران که دچار حملات خفیفی می شوند نیاز به دارو و درمان ندارند اما در صورت تشدید و پیشرفت بیماری به  صورت دوره ایی یا پیوسته حتما باید به پزشک یا پرستار مورد نظر مراجعه کنند.

برای درمان حملات ms از داروهای قوی مثل کورتیکواستروئیدهایی مانند پردنیزولون و متیل پردنیزولون به عنوان کاهش دهنده التهابات عصبی پیشنهاد می شود و در کنار آن عوارضی مانند افزایش فشار خون، بی خوابی بر جا می گذارد.

دو روش برای کنترل بیماری ام اس

فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپ در منزل یا پرستار در منزل می تواند با آموزش و تمرینات به فرد و انجام حرکات کششی تقویتی و تمرینی کارها را برای فرد مبتلا آسان تر کند. همچنین می توان از وسایل کمک حرکتی استفاده نموده تا مرور شرایط جسمانی و سلامتی بیمار مبتلا به ms بهتر شود.

استفاده از شل کننده های عضلانی

بیمارانی که از اسپاسم عضلات رنج می برند استفاده از شل کننده های عضلانی بسیار مفید خواهد بود. دارو هایی که خستگی را در فرد کاهش داده، داروهایی که برای افسردگی مصرف می شوند و مکمل ها و داروهایی که سطح سروتونین خون بدن بیمار را تنظیم کنند می تواند بسیار کمک کننده باشد. برخی دیگر از دارو ها باعث افزایش سرعت راه رفتن و فعالیت او می شود که با نام آمینوپیریدین شناخته شده و در کشور های توسعه یافته پیدا می شود. دیگر داروهایی که برای اختلالات جنسی، افسردگی، بی خوابی،مشکلات عملکرد مثانه و یا روده تجویز می شود هم می تواند در رود کلی بهبودی بیمار موثر باشد.

کمک گرفتن از پرستار و مراقب در منزل برای بیماری ام اس

بیماران مبتلا به بیماری ام اس برای بهبود روند درمان خود می تواننند از پرستار در منزل یا مراقب بیمار کمک بگیرند و مواردی که که باعث تغییر سبک زندگی بیمار و کنترل و پیشگیری از پیشرفت بیماری می شود به شرح زیر است:

فعالیت های بدنی

ورزش منظم در بیماران مبتلا به ام اس در سطح پایین و متوسط باعث افزایش قدرت عضلانی، حفظ تعادل بیماران می شود. به این نکته دقت شود که اگر فعالیت ورزشی باعث بالا رفتن دمای بدن شد می توان ورزش های آبی را جایگزین کرد.

تنظیم خواب

از مهمترین نکاتی که یک بیمار مبتلا به ms  و پرستار بیمار مبتلا به ام اس باید دقت کند تنظیم ساعات خواب و جلوگیری از اختلالات بی خوابی در فرد می باشد.

رژیم غذایی

پرستار بیمار مبتلا به ام اس یا خانواده ها با یک برنامه غذایی دقیق برای بیمار باید از تمامی گروه های غذایی به ویژه میوه و سبزیجات تازه مصرف کند و مصرف  غذاهای چرب و دارای مواد قندی، کنسروی و افزودنی و فست فودی را کاهش دهد.

مجموع این ها از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و آن را کنترل می کند تا روند درمان بیماری روز به روز بهتر و بهتر شود زیرا بیماری ام اس درمانی قطعی ندارد و باید به آن توجه ویژه ای داشت تا تشدید نشود.

شرکت پرستاری ناجی با توجه به سابقه ایی که در زمینه های تخصصی پرستار سالمند، پرستاری از بیمار، و پرستار کودک و پرستار نوزاد دارد. شما را در انتخاب پرستار مطمئن و مناسب با درخواست شما راهنمایی می کند. همچنین شما عزیزان می توانید به صورت رایگان و 24 ساعته با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بهترین مشاوره را در زمینه خدمات پرستاری از مرکز پرستاری ناجی دریافت کنید.

02188464000

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *