پرستار سالمند, پرستار سالمند پارکینسونی, خدمات پرستاری, دسته بندی نشده, مراقب بیمار

مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون

پرستاری و مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون یکی از اقدامات بسیار دشوار به شمار می‌رود. بیماری پارکینسون از جمله بیماری‌های رایج در میان سالمندان است. این بیماری به دلیل کاهش و یا عدم ترشح هورمون دوپامین از سلول‌های عصبی مغز به وجود می‌آید. نحوه نگهداری از سالمند مبتلا به پارکینسون، تاثیر بسیار بالایی در کاهش عوارض جسمانی این بیماری خواهد داشت. پرستار سالمند در چنین شرایطی می‌تواند بسیاری از مشکلات روحی و روانی سالمندان مبتلا به این عارضه را کاهش دهد.

اهمیت استخدام پرستار برای مراقبت از سالمند مبتلا به پارکینسون

بیماری پارکینسون Parkinson  از جمله بیماری‌های پیش‌ رونده به شمار می‌رود. بنابراین و در طول زمان، میزان و شدت آن افزایش پیدا می‌کند. از جمله شاخصه‌ها و علائم این بیماری می‌توان به لرزش بدن اشاره کرد. سفتی عضلات یکی دیگر از نشانه‌های این عارضه است.

سالمندان مبتلا به پارکینسون، حرکات و فعالیت‌های بدنی بسیار کندی دارند. روند رشد این عوارض در سالمندان مختلف، متفاوت است. با توجه به نوع مراقبت‌ها و کیفیت آن‌ها، روند این بیماری کند شده و یا شدت می‌گیرد. بنابراین استخدام پرستار برای مراقبت از بیمار پارکینسون ضرورت پیدا می‌کند.

چراکه وی تخصص و تجربه کافی در زمینه برخورد با این سالمندان را به دست آورده‌ است. او راهکارهای مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون را می‌داند. بنابراین مراقبت وی از سالمند مبتلا به پارکینسون، کیفیت بالایی دارد.

برخی از راهکارهای مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون

مراقب سالمند مبتلا به پارکینسون نیز مانند مراقب سالمند آلزایمری و…، وظائفی دارد. وی باید کمک کند تا جسم بیمار بهبود پیدا کند. از طرف دیگر باید از نظر روحی و روانی نیز وی را تحت مراقبت و کنترل قرار دهد. انجام کار درمانی یکی از راهکارهای مؤثر برای پرستار سالمندان پارکینسون است. پارکینسون چندین عارضه را برای بیمار مبتلا، به وجود می‌آورد.

وجود این عارضه، باعث می‌شود سالمند نتواند برخی از وظایف روزمره خود را انجام دهد. چراکه او لرزش در ناحیه دست‌ها دارد. از طرفی نمی‌تواند اجسام را از زمین بلند کند. او حتی نمی‌تواند از پله‌ها بالا و پائین برود و یا بایستد. بنابراین مراقب سالمند مبتلا به پارکینسون باید او را به کار درمانی تشویق کند. در کار درمانی، برخی از تمرین‌ها و تکنیک‌ها برای بیمار تدارک دیده شده‌ است.

بنابراین می‌تواند به سالمند کمک کند تا برخی از محدودیت‌های خود را کاهش دهد. طبق این مهارت‌ها سالمند مبتلا به پارکینسون یاد می‌گیرد که عضلات خود را حرکت دهد. از این طریق وی مانع از سفت و سخت شدن عضلات بدن خود می‌شود. از طرف دیگر عضلات وی خشک نمی‌شوند و از غیر فعال شدن آن‌ها پیشگیری می‌شود. انجام این تمرینات تاثیر بالایی در روحیه سالمندان دارد. به‌ طور کلی پرستار سالمند مبتلا به پارکینسون نیز مانند مراقب سالمند آلزایمری، باید به روحیه سالمند توجه کند.

یکی دیگر از وظایف پرستار سالمند مبتلا به پارکینسون، تشویق وی به گفتار درمانی است. بسیاری از سالمندان مبتلا به پارکینسون در گفتار خود نیز دچار مشکلاتی هستند. بنابراین پرستار سالمند مبتلا به پارکینسون باید در زمینه صحبت کردن نیز به او کمک کند. انجام تمرینات گفتار درمانی کمک می‌کند تا سالمندان از عضلات صورتشان استفاده کنند.

با فعالیت بیشتر این عضلات، از سست‌ شدن آن‌ها پیشگیری به عمل می‌آید. یکی دیگر از راهکارهای مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون، تغذیه مناسب است. این سالمندان توانایی مورد نیاز برای فراهم کردن غذا ندارند. بسیاری از این سالمندان توانایی بلعیدن غذا را نیز از دست می‌دهند.

بنابراین دچار عوارضی از قبیل لاغری بیش‌ از حد و یا چاقی نیز خواهند شد. در چنین شرایطی، پرستاران سالمندان مبتلا به پارکینسون وظیفه دارند تغذیه آن­ها را در نظر بگیرند. در بسیاری از مواقع از طریق حضور یک پرستار ویژه سالمندان در خانه، روند این بیماری کند می‌شود. بنابراین سالمند مورد نظر می‌تواند زندگی بهتری را تجربه کند.

در واقع حضور یک پرستار در خانه باعث می‌شود تا وی به‌ طور دقیق معاینات مورد نیاز سالمند را انجام دهد. مبتلایان به پارکینسون باید در طول سال به‌ طور مداوم وضعیت بیماری خود را بررسی نمایند. در صورتی‌ که بخواهند به‌ طور مستمر به مطب پزشک و یا درمانگاه بروند، دشواری‌هایی خواهند داشت.

اگر یک پرستار در خانه حضور پیدا کند، بسیاری از استرس‌ها و نگرانی‌های سالمندان مبتلا به پارکینسون از بین می‌رود. به‌ طور کلی با استخدام پرستار سالمند می­توانید روند و رشد این بیماری را کنترل کنید.

مطلب مرتبط : پرستاری از سالمند مبتلا به پارکینسون

در مراقبت از سالمند پارکینسونی چه نکات مهمی وجود دارد؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *