سلامتی

انزوای اجتماعی و بهبود روابط سالمند

انزوای سالمند

روابط سالمند در دوران سالمندی اصولا به  دلایل مختلفی محدود میشود و نتایج و آثار مخرب و جبران ناپذیری بر روحیات فرد مسن بر جای میگذارد،به گونه ای که برخی از میانسالانی که دچار انزوای اجتماعی می شوند دیگر حتی نمی توانند با اعضای خانواده شان نیز ارتباط برقرار کنند.

جلوگیری از انزوای اجتماعی در دوران میانسالی

شایع ترین علل کاهش روابط سالمند به ترتیب زیر میباشد:

1.بازنشستگی

  1. محدودیت حرکتی
  2. ابتلا به بیماری های مزمن

4.کم توجهی افراد خانواده

5.عدم نگهداری اصولی و….

در سال های اخیر مطالعات و تحقیقات بسیار زیادی پیرامون روابط سالمند انجام شده است. در نتیجه ی بسیاری از آنها مشخص شد که اگر در سنین میانسالی به نوع نگهداری سالمند توجه شود و احساس تنهایی در آنها افزایش یابد،متقابلا سطح امید به زندگی در آنها کاهش خواهد یافت و میزان مرگ و میر نیز افزایش خواهد یافت.

جالب است بدانید که خطرات ناشی از تنهایی و ضعف و عدم بهبود روابط سالمند در سلامتی او بیشتر از خطرات و آسیب های چاقی و مصرف سیگار در آنها می باشد و این موضوع می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی سالمند شود و میزان التهابات و عفونت ها را در بدن انسان افزایش دهد.

از پیامدهای مخرب کاهش روابط اجتماعی در سالمندان: دیابت، بیماری های قلبی عروقی، آرتروز و…می باشد.اصولا فردی متخصص و حرفه ای میتواند علت اصلی مشکل انزوای اجتماعی سالمند را شناسایی کند و راه حل های مناسبی نیز مثل استخدام پرستار سالمند و مراقبت از سالمند برای حل این مشکل پیدا کند تا روابط سالمند ارتقا پیدا کند و دچار انزوای اجتماعی نشود.

4 راه برای بهبود روابط سالمند و پیشگیری از انزوای اجتماعی

1.سالمندان به فردی نیاز دارند تا در طول روز در کنار آنها باشند و احساس تنهایی نکنند.مسلما فرزندان و افراد خانواده آنان دچار مشکلات و دغدغه های کاری خواهند بود و نمی توانند کل زمانشان را در طول روز در کنار آنها باشند.در چنین مواقعی پیشنهاد میشود تا با هدف بهبود روابط سالمند و جلوگیری از ایجاد احساس تنهایی در آنها از افرادی متخصص مانند پرستار سالمند کمک گرفت تا در طول روز در کنار سالمندان باشند و به آنها کمک کنند.

2.یک پرستار سالمند اصولا وقتی را اختصاص می دهند تا در طول روز به همراه فرد میانسال به فضای سبز بروند و کمک میکنند تا سالمند بتواند برخی از فعالیت های حرکتی مانند پیاده روی را در کنار دیگر افرادی که برای ورزش به فضاهای سبز می آیند،داشته باشد.

3.به سالمندان کمک کنید تا علایقشان را شناسایی کنند آنها را تشویق کنید تا در این زمینه ها فعالیت کنند.سالمندان افرادی میباشند که دوره ی جوانی پرشوری را گذرانده اند و اگر احساس کنند که دیگر به آنها اهمیت داده نمی شود،بسیار بی حوصله و گوشه گیر خواهند شد،برای بهبود روابط سالمند به آنها نشان دهید که تا چه میزان اهمیت دارند و وجودشان ارزشمند است.

4.سعی کنید تا حد زیادی از گوشه گیری و کسالت سالمندان جلوگیری کنید و آنان را به انجام فعالیت های ورزشی و تحرک،تشویق کنید.حقیقت آن است که داشتن تحرک باعث میشود تا در بدن سالمندان هورمونی به نام اندروفین ترشح شود و این هورمون علاوه بر اینکه تاثیر مثبت بسیار زیادی در روحیه ی افراد دارد،میتواند باعث کاهش استرس و افسردگی شود و متقابلا شرایط جسمانی و سیستم ایمنی انسان نیز رو به بهبودی میرود.در چنین شرایطی اصولا میانسالان تمایل بیشتری برای شرکت در مشارکت های اجتماعی پیدا خواهند کرد.

3 نکته برای بهبود روابط سالمند

1.برای ارتقا تعامل سالمند با افراد بهتر است زمانهایی را برای درد و دل کردن با او اختصاص دهید.باعث ایجاد احساس اطمینان شوید تا آنها بتوانند در مورد مشکلاتشان و چیزهایی که باعث آزردگی خاطر نشان میشود با شما صحبت کنند و ارتباط بگیرند. این کار توسط اعضای خانواده و پرستار سالمند امکان پذیر است.

2.توجه داشته باشید که معضل بی اختیاری سالمندان یکی از مهمترین مسائلی می باشد که اصولا باعث خجالت آنان و فرار از جمع می شود.بهتر است سریعا این مشکل را پیگیری و کنید و راه حل و درمان آن را با شورت یک پزشک متخصص پیدا کنید تا فرد سالمند دچار تنهایی و انزوای اجتماعی نشود.

3.در روزهای خاص و با اهمیت زندگیتان انسان را شریک کنید تا آنان نیز در مناسبت های مختلف کنارتان حضور داشته اند و متوجه شوند که برای اطرافیانشان با اهمیت میباشند.روابط سالمند در دوره همی های خانوادگی از بهترین راهکارهای جلوگیری از انزوای اجتماعی و افزایش سطح امید به زندگی میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *