بلاگ
بیماری روماتیسم عصبی چیست؟ علائم و روش های مقابله با آن
روماتیسم عصبی یکی از حالتهای متفاوت روماتیسم است که ریشه در استرس و مشکلات روانی دارد. در واقع نشانه های بیماری روماتیسم عصبی مانند درد مفاصل، خستگی بیش از حد و ضعف عضلانی به خاطر فشارهای روحی و روانی ایجاد میشود و در صورت عدم درمان به موقع ممکن است بر ساختار و عملکرد مغز تاثیر منفی بگذارد.
اگر یکی از عزیزانتان دچار اختلال حافظه و علائم مفصلی شده یا اگر پرستار سالمند در منزل هستید، خوب است از شروع بیماری روماتیسم عصبی باخبر شوید. با بررسی علائم و رفتن به پزشک متخصص شرایط پیش آمده را بسنجید. همچنین آشنایی با راهکار و پیشامدهای بر سر راه میتواند در روند درمانی کمکتان کند.
بیماری روماتیسم عصبی چیست؟
در حالت عادی، بیماری روماتیسم جز بیماریهای مفصلی است که با درد و ناراحتی مفاصل خودش را نشان میدهد. اما گاهی اوقات التهابات حاصل از آن عوارض ناگواری به همراه دارد و منجر به مشکل عصبی، نوروپاتی میشود. در واقع نوروپاتی روماتوئید محیطی یا همان روماتیسم عصبی بر اثر آسیب دیدگی محیطی سیستم عصبی رخ داده و سیستم ارتباط بین مغز و اعضای بدن را با اختلال روبرو کرده است.
این سیستم ارتباطی است که به سیستم عصبی مرکزی شما (مغز و نخاع) کمک می کند تا اطلاعات را در سراسر بدن ارسال و دریافت کند. اغلب این آسیب در دست ها و پاهای شما اتفاق می افتد. webmd
علائم بیماری روماتیسم عصبی
نشانهای بیماری روماتیسم عصبی براساس اعصاب درگیر شده میتواند در هر فردی متفاوت باشد. در موارد زیر با رایجترین نشانهها آشنا میشوید:
- انقباض عضلانی
- از بین رفتن عضلات یا به اصطلاح تحلیل عضلانی
- گرفتگی و اسپاسم
- حساسیت به لمس
- تعریق بدن
- احساس سوزش و گزگز دست و پاها
- دردهای شبانه
- مشکل در راه رفتن
- از دست دادن حس
- تغییر شکل مفاصل
- تورم و گرمای مفاصل
- عدم ثبات مفاصل
افراد دچار به مریضی روماتیسم عصبی بیشتر با درگیری نواحی دست و پاها روبرو هستند و عوامل مختلفی مانند افزایش سن و ابتلا به روماتیسم روی تشدید علائم تاثیر گذار است.
دلیل بیماری روماتیسم عصبی
نوروپاتی محیطی به دلایل مختلفی رخ میدهد. اما اگر علت اصلی آن، روماتیسم باشد، فشار و التهابات بیش از حد باعث دردها و نشانههای بیماری شده است. در واقع فشار مداوم حاصل از تورم و التهاب بیماری به راحتی باعث آسیبهای شدید عصبی و دردهای ناگوار میشود. دلایل دیگری مانند ایسکمی عصبی به دلیل بیماری واسکولیت و مصرف داروهای مختص روماتیسم میتواند بر این مشکل تاثیرگذار باشد.
عواملی مانند افزایش سن، درگیری دائم با روماتیسم بیماریهای زمینهای همچون دیابت نیز میتواند علت بیماری روماتیسم عصبی باشد. افرادی که عادت به مصرف نوشیدنیهای الکلی هستند و یا بدنشان با کمبود ویتامینها دچار شده، احتمال روبرو شدن با این بیماری را دارند. اگر توانایی انجام امور منزل برایتان سخت شده، بهتر است از یک پرستار در منزل مجرب کمک بگیرید.
جدول علل روماتیسم عصبی
علت | توضیحات |
---|---|
عوامل ژنتیکی | وجود سابقه خانوادگی میتواند احتمال ابتلا را افزایش دهد. |
عفونتهای ویروسی | برخی عفونتهای ویروسی میتوانند سیستم ایمنی را تحریک کنند. |
استرس و فشارهای عصبی | استرس شدید میتواند باعث تشدید علائم شود. |
مشکلات سیستم ایمنی | اختلالات خودایمنی موجب حمله بدن به بافتهای خود میشوند. |
سبک زندگی ناسالم | عدم تحرک، تغذیه نامناسب و مصرف دخانیات میتوانند ریسک بیماری را افزایش دهند. |
نحوه درمان بیماری روماتیسم عصبی
راههای مختلفی برای درمان و بهبود علائم بیماری وجود دارد و اجرای آنها از آسیب دیدگی بیش از عصبی جلوگیری میکند:
تثبیت مفاصل:
در اولین مرحله، پزشک به کمک راهکارهای ارتوپدی تلاش میکند مفاصل بی حرکت بماند و از بروز آسیبهای جدی آنها پیشگیری کند.
درمان دارویی:
بخشی از برنامه درمانی، مصرف داروهای مؤثر است. داروهایی مانند ضدالتهاب غیراستروئیدی و تسکین دهنده درد توسط پزشک تجویز میشود و مصرف برخی مکملها میتواند از آسیب دیدگی استخوانها و مفاصل جلوگیری کند.
فیزیوتراپی:
فیزیوتراپ در منزل به منظور بهبود دامنه حرکتی و ترمیم مفاصل اعزام میشود. اما اگر آسیب دیدگی شدیدی صورت گرفته باشد، به تشخیص پزشک ممکن است جراحی انجام شود.
نکات مراقبتی:
راه مقابله با بیماری روماتیسم عصبی تغییر سبک زندگی، استراحت کافی، تغذیه مناسب و ورزش کردن است. افراد مبتلا نیز میتوانند این موارد را رعایت کنند و به نتیجه بهتر رسند.
عوارض بیماری روماتیسم عصبی
بیشتر اوقات روماتیسم عصبی با کاهش حس خودش را نشان میدهد. این عارضه باعث میشود فرد فشار وارد شده به مفاصل را احساس نکند و به خاطر استفاده بیش از حد از مفاصل ناگهان آسیب جدی ای به مفصل اش وارد شود. دیگر اثرات ناگوار این بیماری شامل گزگزی دست و پاها، از بین رفتن حس لامسه و ناتوانی در حرکت دست و پاها است.
مزایای استخدام پرستار بیمار روماتیسم عصبی از ناجی
از آنجا که تحت تاثیر قرار گرفتن مفاصل و عصب بسیار خطرساز است و احتمال بدشکلی و آسیب مفاصل بر اثر بیماری روماتیسم افزایش مییابد، کمک گرفتن از فردی متخصص برای پیش بردن مراحل درمانی میتواند موثر باشد. استخدام پرستار از مرکز تخصصی ناجی باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران میشود و از رخ دادن آسیبهای جدی پیشگیری میکند. همچنین فرد پرستار توجه کافی بر مصرف داروها و طی کردن مراحل درمانی دارد و تمام تلاش خود را برای حفظ روحیه بیمار به کار میگیرد.
برای اعزام پرستار به خانه یا بیمارستان و استعلام قیمت پرستار در بیمارستان برای مراقبت از فرد مبتلا به بیماری روماتیسم عصبی کافی است با مشاورین تخصصی تماس بگیرید. مشاورین ناجی در هر لحظه پاسخگو نیازهای شما هستند و تلاش میکنند بهترین خدمات را ارائه دهند.