بهداشت, پرستار سالمند, سالمند, سلامتی, نکات

افزایش سن و بیماری: 5 بیماری که با پیر شدن به وجود می آیند

بیماری های مرتبط با افزایش سن

افزایش سن با تغییراتی که در بدن به وجود می آورد، می تواند مشکلاتی را برای ما به همراه داشته باشد. هر چند اگر یک فرد به طور مرتب ورزش کند، غذای سالم بخورد و بیماری خاصی هم نداشته باشد. این یعنی این که افزایش سن به تنهایی می تواند عامل خطر و به وجود آوردن بیماری های مختلف باشد. در این مطلب به 5 مورد از چالش هایی که ممکن است با افزایش سن با آن ها دست و پنجه نرم کنید، اشاره می کنیم.

  1. آنفولانزا:

با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن مثل گذشته قوی نیست. همین باعث بروز سرماخوردگی های شدید و البته بسیار خطرناک در سالمندان می شود. بهتر است به طور سالیانه واکسن کرونا بزنید و در فصول شیوع ویروس ها بیش از پیش از خود مراقبت کنید.

  1. افزایش وزن:

با افزایش سن عضله های خود را از دست می دهید. این باعث می شود فعالیت شما کمتر شود. هم زمان بدن شما کالری کمتری برای همان فعالیت های بدنی که در دوران جوانی انجام می دادید، می سوزاند. اضافه وزن می تواند باعث بروز بسیاری از بیماری ها مثل بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت و سکته شود. هم چنین، به دلیل داشتن اضافه وزن راه رفتن نیز سخت تر می شود و فشار بیشتری به مفاصل وارد می شود؛ بنابراین ممکن است به آرتروز نیز مبتلا شوید. پس بهتر است وزن خود را کنترل کنید.

پوکی استخوان در سالمندان

  1. پوکی استخوان:

بسیاری از سالمندان از زمین خوردن می ترسند. افزایش سن می تواند تعادل شما را تحت تأثیر قرار دهد. پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع مرتبط با افزایش سن است. پوکی استخوان باعث کم شدن تراکم و استحکام استخوان ها می شود. با این حال، زمین خوردن می تواند باعث شکستگی در استخوان های شما شود. زنان بالای 50 سال دو برابر مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. سعی کنید رژیم غذایی شامل کلسیم و ویتامین D داشته باشید.

  1. سرطان:

سن بزرگترین عامل ابتلا به سرطان پیش بینی می شود. نیمی از سرطان ها در افراد بالای 65 سال اتفاق می افتد. دانشمندان دقیقاً نمی دانند که چرا افراد مسن بیشتذ به سرطان مبتلا می شوند. ولی ممکن است به این علت باشد که سال های بیشتری را در معرض عوامل ابتلا به سرطان بودند. یا توانایی بدن برای ترمیم سلول ها کم می شود. سعی کنید وزن خود را متعادل نگه دارید، گوشت قرمز و مواد غذایی فرآوری شده را کاهش دهید و به طور منظم ورزش کنید.

  1. افسردگی:

افسردگی یکی از بیماری های شایع در بین سالمندان است که متأسفانه خیلی جدی گرفته نمی شود. ممن است سالمندان به دلیل داشتن بیماری های مختلف، مانند گذشته قادر به انجام فعالیت نباشند. ممکن است اطرافیان با آن ها سردی کنند و همین باعث افسردگی و گوشه گیر شدن آن ها می شود. به عنوان یک سالمند سعی کنید همیشه ورزش کنید و ارتباط خود را با دوستان و اطرافیانتان حفظ کنید. در نهایت، جلسات مشاوره و دارو درمانی نیز می توانند افسردگی سالمندان را از بین ببرند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *