بهداشت

تغییرات پریود در 20، 30 و 40 سالگی

قاعدگی در سنین مختلف

قطعا پریود شدن رویداد مورد علاقه شما در طول یک ماه نیست. به خصوص زمانی که عادت ماهانه شما را سورپرایز می کند. مثلا یک ماه زود تر به سراغتان می آید و یک ماه دیر تر، یک ماه فقط 4 روز به طول می انجامد و یک ماه یک هفته کامل طول می کشد. عادت ماهانه به همراه دردهای شکمی امان شما را بریده است اما به محض خوردن ایبوبروفن آرام می شوید.
پریود در سنین مختلف
پیش بینی تغییراتی در چرخه قاعدگی و مقابله با آن دشوار است اما تنها چیزی که می توان گفت. پریود شما با گذشت زمان راحت تر و منظم تر می شود.

20 سالگی

اگر بیشتر سالهای زندگی خود را صرف مبارزه با یک دوره شیطانی کرده اید. (پریود های غافلگیرکننده، دردناک و شدید) خبرهای خوبی برایتان داریم. در این مرحله از زندگی خونریزی های شما آسان تر می شود.
چرا؟! عادات ماهانه برای دختران جوان معمول است چون تخمک گذاری منظم ندارند. در دهه دوم زندگی چرخه شما منظم تر می شود و دردهایتان کمتر می شود. در عین حال شروع به تجربه های PMS (تغییرات خلق و خو)، گرفتگی عضلات و حساست به پستان می کنید.
یکی دیگر از تغییزات قاعدگی در دهه 20 زندگی کنترل بارداری با روش های مختلف است. در این دهه بسیاری از زنان تصمیم می گیرند که با مصرف قرص آی یو دی و… از بچه دار شدن خودداری کنند. این روش ها باعث نامنظم شد و حتی حذف شدن پریود شود. قرص های ضد بارداری از تخمک گذاری جلوگیری می کنند. بدون تخمک گذاری تجمع پوشش رحم وجود ندارد که لازم به تخلیه باشد. پس پریود بی پریود.

30 سالگی

با بالا رفتن سن روند قاعدگی باید آسان تر و خونریزی کمتر بشود. خونریزی، درد و گرفتگی های شدید نشانه مشکلات بزرگتر است. مثلا رشد فیبروم می تواند خونریزی شدیدتری را برای شما ایجاد کند. کیست ها و دیگر مشکلات نیز در این سنین اتفاق می افتد.
یک عامل دیگر که باعث ایجاد تفاوت در این دو دهه می شود. بچه دار شدن است. احتمالا فهمیده اید اگر شیر نمی دهید قاعدگی شما معمولا تا شش هفته پس از زایمان برطرف نمی شود. و اگر تصمیم به شیردهی بگیرید تا زمانی که آن را کم یا متوقف نکنید، پریود نمی شوید.
بچه دار شدن یک تغییر طولانی در چرخه پریود شما به وجود می آید. اما به طور کلی تمام بانوان به شما می گویند که بعد از باردار شدن دردها و گرفتگی عضلات بهتر می شود. دلایل زیادی دارد که اصلی ترین آن گشاد شدن دهانه رحم است که بعد از جریان بدون نیاز به انتقباضات شدید رحم خارج می شوند.

40 سالگی

در این دهه زندگی لذت واقعی شروع می شود. 40 سالگی شما آغاز نوسانات هورمونی در دوران یائسگی است. در این مدت به طور کلی 8 تا 10 سال قبل از یائسگی (به طور معمول در 50 سالگی اتفاق می افتد) بدن شما برای خط پایان قاعدگی آماده می شود.
تغییرات طبیعی هورمون باعث می شود تخمک گذاری نامنظم تر باشد و نوسان سطح استروژن به این معنی است که جریان شدید تر و لکه بینی و PMS های چالشی تر منتظر شماست.

سخن آخر

به یاد داشته باشید که سن شما هر چه قدر باشد دوره قاعدگیتان بینش زیادی در رابطه با وضع سلامت فردی به شما می دهد. بنابراین اگر علائم غیرمعمولی را تجربه کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
پریودهای شدید و نامنظم می تواند نشانه مشکلات تیروئید، سندرم تخمدان، پلی کیستیک یا تعدادی اختلالات (قابل درمان) دیگر باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *