بهداشت

پارکینسون در سالمندان به همراه علائم و روش های درمان آن

پارکینسون در سالمندان

بیماری پارکینسون یکی از بیماری های رایج میان سالمندان است که ریشه در اعصاب دارد. افراد مبتلا به این بیماری توانایی حفظ تعادل و حرکات ساده اندام را ندارند و بیشتر در سنین بالای 60 سال با آن روبرو می شوند. علائم پارکینسون در سالمندان شامل رعشه دست و مشکلات گوارشی است که گاهی اوقات با سفت شدن اندام ها و عدم تعادل در راه رفتن همراه می شود.

نام دیگر این بیماری، فلج رعشه ای است که در صورت روبرو شدن با علائم آن بهتر است برای درمان مناسب اقدام کنید. اگرچه پارکینسون سرعت پیشرفت کمی دارد، اما اگر به موقع نسبت به آن توجه نشان دهید در مراحل سخت بیماری، فرد بیمار با مشکلات متعددی روبرو می شود و ناچارند مجبور هستید زمان زیادی را برای مراقبت از آن سپری کنید.

پارکینسون چیست و چطور خودش را در سالمندان نشان می دهد؟

پارکینسون از بروز اختلال مغزی شکل می گیرد و با حذف سلول های عصبی به مرور زمان پیشرفت می کند. علائم بیماری پارکینسون در سالمندان بسیار رایج و شامل مشکل در راه رفتن، حرکت و گفتار است. تاکنون دلیل اصلی بروز این بیماری مشخص نشده، اما براساس مشاهدات، ژنتیک و قرارگیری مقابل سموم خطرساز می تواند روی آن اثرگذار باشد. علاوه براین، عدم پیروی از روش درمانی مؤثر، افراد مبتلا را در مسیر خطرناکی قرار می دهد و با افزایش درصد مرگ سلول های عصبی، علامت های بیماری در آنان افزایش می یابد.

5 تا از علائم پارکینسون در سالمندان

علائم پارکینسون در سالمندان

بیماری پارکینسون در سالمندان با مرگ سلول های عصبی شروع به خودنمایی می کند و کم کم علائم خودش را در فعالیت های روزانه نشان می دهد. در موارد زیر به رایج ترین علائم بیماری پارکینسون سالمند اشاره کرده ایم:

1. لرزش ریتمیک: اولین علائم پارکینسون سالمند

لرزش اندام ها مخصوص دست جز اولین علامت پارکینسون است. اما برخی مواقع این لرزش در اندام های دیگر مانند پاها و فک مشاهده می شود و این اتفاق، تاثیر قابل توجهی در انجام کارهای روزانه می گذارد.

نقطه مرکزی لرزش دستان در قسمت انگشت هاست که هنگام استراحت شروع می شود و توانایی فرد برای انجام ساده‌ترین کارها را از بین می برد.

2. سفت شدن ماهیچه ها

سفت شدن ماهیچه ها در سالمند از اتفاقات ناخوشایند و دردناک است که فرد را با مشکل حرکتی و ناتوانی در راه رفتن روبرو می کند. در این مواقع، برای کاهش گرفتگی و سفتی ماهیچه باید از روش های درمانی فیزیوتراپی استفاده کرد تا بیمار احساس بهتری را تجربه کند.

3. تغییر در صحبت و سخت شدن نوشتن

این بیماری به دلیل ریشه داشتن در اعصاب، ممکن است با تغییراتی در صحبت کردن همراه باشد. معمولا افراد دچار پارکینسون سرعت حرف زدنشان را کند یا تند می کنند و دیگران کاملا متوجه این موضوع می شوند. احتمال این که بیمار در نوشتن و دیگر رفتارهای رایج مانند بلعیدن، قدم برداشتن و … با مشکل روبرو شود، زیاد است و در پی آن، نشانه های افسردگی به تشدید بیماری کمک می کند.

4. انجام حرکات خارج از کنترل

از دیگر نشانه های پارکینسون در سالمندان می توان به اجرای حرکات غیرارادی مانند پلک زدن، چرخاندن دست ها، لبخند زدن و … اشاره کرد که فرد در کنترل آن ها هیچ اراده ای ندارد.

5. نداشتن تعادل کافی

افراد مبتلا به پارکینسون در حفظ تعادل نیز دچار مشکل می شوند و هنگام راه رفتن ممکن است به خوبی روی پاهایشان نتوانند بایستند.

دیگر علائم پارکینسون سالمندان به شرح زیر است:

  • ضعف حافظه و تفکر
  • مشکلات گوارشی مانند یبوست و بی اختیاری
  • تغییر در حالت چهره
  • مشکل در بینایی
  • مواجه شدن با مشکلات پوستی
  • کاهش حس بویایی

با توجه به علائم گفته شده بهتر است برای مراقبت از سالمند پارکینسونی، از پرستار حرفه ای کمک بگیرید. برای استعلام قیمت پرستار شبانه روزی در تهران یا درخواست پرستار با کارشناس ما به شماره های 09904800265 یا 88469036 در ارتباط باشید.

روش های درمان پارکینسون سالمند

روش های درمان پارکینسون در سالمندان

بعد از مشاهده علائم پارکینسون در سالمندان باید به سراغ راه های کنترل کننده آن بروید. متأسفانه این بیماری روش درمانی خاصی ندارد و تنها به کمک راهکارهای مؤثر می توان آن را کنترل کرد. پزشک متخصص با بررسی وضعیت بیمار نحوه کنترل را مشخص می کند و ممکن است تغییر سبک زندگی را برای حس بهتر بیمار پیشنهاد دهد. رعایت برخی نکات مانند تغذیه سالم، ورزش کردن و خواب به موقع در روند بهبودی مؤثر است که در موارد زیر بیشتر شما را با روش های درمانی آشنا می کنیم:

1. درمان های خانگی برای رفع پارکینسون 

فرد سالمند برای بهبود بیماری و ارتقا کیفیت زندگی اش باید تلاش کند و به کمک یک پرستار سالمند متعهد بتواند تغذیه سالم و فعالیت های روزانه داشته باشد. برنامه غذایی که سرشار از امگا 3، نوشیدنی های مفید و غذاهای پرفیبر باشد، می تواند تا حدودی علائم بیماری را کاه ش دهد. ورزش کردن نیز بر نرمی عضلات بدن، بهبود انعطاف پذیری و حفظ تعادل کمک می کند و باعث از بین رفتن نشانه های افسردگی، استرس و نگرانی ها می شود.

2. مصرف دارو برای درمان پارکینسون 

افراد دچار به پارکینسون با درصد دوپامین کمی روبرو هستند. از آنجا که این ماده را نمی توان مستقیما به مغز رساند، به صورت دارو تامین می شود. مصرف برخی داروها مانند آنتی کولینرژیک، آمانتادین و … با افزایش دوپامین، حرکت و لرزش بدن را کاهش می دهد و می تواند تاحدودی مؤثر باشد.

3. جراحی تحریک کننده مغزی برای پارکینسون 

یکی دیگر از روش های درمانی، تحریک مغزی به کمک جراحان است. طی این جراحی، الکترود را در بخشی از مغز گنجانده و به کمک ژنراتور قرار گرفته روی قفسه سینه و نزدیک ترقوه، علائم پارکینسون کاهش می یابد. اگرچه این جراحی می تواند مؤثر واقع شود، اما احتمال بروز خطرات ناگوار مانند عفونت، سکته یا خونریزی مغزی را افزایش می دهد.

عوامل مؤثر بر بروز بیماری پارکینسون سالمند

بیماری پارکینسون به دلیل حذف نورون های تولیدکننده دوپامین ایجاد می شود. اما هنوز دلیل از بین رفتن این نورون ها نامشخص است. به همین خاطر، دلیل قطعی برای بروز این بیماری بیان نشده.

البته برخی عوامل گفته شده در زیر می تواند در ایجاد پارکینسون مؤثر باشند:

ژنتیک:

طبق گفته محققان، جهش های ژنتیکی احتمال بروز این بیماری را افزایش می دهند. اما این دلیل چندان شایع نیست و خانواده های بسیاری بوده اند که با وجود فرد مبتلا دیگر اعضا با این بیماری روبرو نشده اند.

عوامل محیطی محرک:

حضور در محیط های دارای سموم خاص خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بالا می برد. اما اثرگذاری این عامل بسیار ناچیز است.

برخی تغییرات مغزی:

براساس تحقیقات، بروز تغییرات در مغز مانند افزایش اجسام لوی ذرات غیر عادی پروتئین ها میان بیماران پارکینسون رایج است.

مرکز پرستاری ناجی مراقب همیشگی سالمندان دچار پارکینسون

خانواده هایی که ناچارند از سالمندان پارکینسون خود مراقبت کنند، با مشکلات و چالش های متعددی روبرو می شوند. زیرا علاوه بر حفظ سلامتی سالمند، مجبور هستند تمام توجه خود را صرف کارها و فعالیت های روزانه آن ها کنند. اگر شما هم باید از سالمند عزیزتان که به بیماری پارکینسون مبتلا است مراقبت کنید، اما زمان زیادی برای انجام این کار ندارید، می توانید از خدمات شرکت پرستاری ناجی بهره مند شوید. با استخدام پرستار در منزل، نگرانی هایتان بابت این موضوع رفع و به طور اصولی به درمان این بیماری پرداخته می شود. برای ثبت درخواست خود کافی است با شماره 09904800265 یا 88469036 در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *