پرستار سالمند, زخم بستر

زخم بستر و تجربه نگهداری سالمند در منزل

پرستار سالمند دارای زخم بستر

همانطور که می دانید زخم بستر نوعی زخم و آسیب در ناحیه پوست است که به سبب عدم تحرک فرد و داشتن تماس طولانی مدت با سطوح سخت و سفت ایجاد می شود. نکته قابل توجه این است زخم بستر یک بیماری رایج و شایع در سالمندان و افراد مسن است که به سبب یکجا نشینی، افزایش سن و… به تدریج بروز می یابد به گونه ای که سالمند در منزل را ملزم به داشتن پرستار و مراقب می کند.

زخم بستر اغلب برای سالمند در منزل مشکل جدی و اساسی است و به واسطه پرستار می توان آن را کنترل کرد. برخی از نشانه های زخم بستر تورم، افزایش حساسیت یک نقطه خاص از پوست، تغییرات غیر طبیعی در رنگ و بافت و…است که در سالمندان بیشتر به چشم می خورد.

پرستار سالمند در منزل چنانچه علائم زخم بستر را مشاهده نماید باید راهکارهایی به او ارائه دهد که با عمل به آنها این عارضه را برطرف نماید. نخستین توصیه برای درمان زخم بستر خشک و تمیز نگه داشتن پوست بدن و محافظت از آن در برابر رطوبت و … می باشد.

زخم بستر سالمند در منزل با تکیه بر دو روش شستشو و رژیم غذایی درمان می شود به گونه ای که باید ابتدا به صورت مکرر زخم شستشو داده شود و سپس از مواد غذایی استفاده کند که سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. در پاره ای از شرایط سالمندان قادر به تغییر وضعیت خود نیستند از این رو باید مادر که پرستار سالمند است به آنها کمک کند وضعیت خود را به صورت مداوم تغییر دهند و این امر خود راهکاری موثر برای درمان زخم بستر سالمند در منزل به شمار می آید.

سالمند در منزل که به زخم بستر مبتلا شده در صورتی که این زخم را جدی نگیرد و به دنبال درمان آن نباشد ممکن است عواقب نافرجام همچون عفونت را به دنبال داشته باشد. نکته قابل توجه این است زخم بستر محدود به سالمندان و افراد مسن نیست و ممکن است در هر رده سنی این امر به وفور مشاهده شود بنابراین باید از تشدید آن جلوگیری کرد.


زخم بستر سالمند

نکات مهم زخم بستر سالمند در منزل:

  • چنانچه سالمند در منزل به زخم بستر مبتلا می شود باید مصرف غذاهای دریایی را که سرشار از پروتئین هستند افزایش دهد و روند درمان این بیماری را تسریع بخشد. با توجه به اینکه درمان زخم بستر یکی از حساس ترین و دشوارترین امور در حیطه درمان کلینیکی است و می تواند به بافت های بدن آسیب برساند از این رو پرستاری که برای درمان این بیماری انتخاب می شود باید دارای تجربه و تخصص لازم باشد.
  • درمان زخم بستر سالمند در منزل به درجه و شدت ان بستگی دارد به گونه ای که گاهی در خانه و با استفاده از روش های خانگی، گاه با استفاده از داروها و راهکارهای درمانی و در برخی اوقات از طریق جراحی می توان اقدام به درمان آن بیماری کرد.
  • پرستار سالمند در منزل باید توجه داشته باشد چنانچه علائم زخم بستر در فرد مشاهده شد و بوی بد یا نشانه عفونت را نیز مشاهده کرد از این رو باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرد و این آسیب را در زمان کوتاه درمان کند.
  • افراد متخصص در این زمینه باید ابتدا عواملی که موجب بروز این بیماری می شود را شناسایی کنند و سپس برای درمان آن تلاش کنند. برخی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی سالمند عدم تحرک، بی اختیاری ادرار و مدفوع، عدم درک حسی، عدم تغذیه سالم، بیماری فشار خون و سایر  بیماری های مرتبط با آن است که می تواند امکان ابتلا به زخم بستر را فراهم کند از این رو پرستار در منزل باید به این موارد توجه ویژه ای داشته باشند.
  • به طور کلی افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باید دارای تحصیلات و تجربه عملی باشند همچنین در حیطه ارتباط صحیح با سالمند از آگاهی لازم برخوردار باشند. نکته قابل توجه این است پرستار باید از وضعیت جسمانی سالم برخوردار باشد و دارای توانایی لازم باشد که ارتباط کاملا کنترل شده ای با شخص ناتوان برقرار کند.

در نهایت…

داشتن پرستار برای سالمند می تواند امتیازاتی داشته باشد که مهمترین آنها افزایش روحیه و امید و انگیزه در آنها، کاهش استرس و اضطراب و…است که در نهایت می تواند به سلامت جسمانی و روانی آنها منجر شود.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان مرکز پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت 24 ساعته با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *