پرستار سالمند

پرستار سالمند چگونه با بیمار آلزایمری برخورد می کند؟

پرستار سالمند آلزایمری

همانطور که می دانید بیماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی است. به مرور زمان توانایی های ذهن بیمار را کاهش می دهد و در حافظه وی اختلال ایجاد می کند. آلزایمر یک بیماری شایع در سالمندان است که به مراتب پیشرفت می کند و شدت آن بیشتر می شود. نگهداری از آنها به واسطه پرستار سالمند انجام می شود.

در ابتدا لازم است پرستار سالمند ماهیت بیماری را شناسایی کند و روان خود را برای این کار آماده کند. ضمن فراهم کردن برنامه ریزی کامل و دقیق روزانه به بیمار یادآور می شود که چه ساعاتی را به چه اموری اختصاص دهند به عنوان مثال ساعت غذا خوردن، حمام کردن و….

یکی از مسائلی که باید به آن توجه شود این است که مراقب بیمار باید بداند رفتار بیماری که به آلزایمر مبتلا شده است به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست و به صورت ناخودآگاه بروز می یابد از این رو باید فضای خانه را ایمن کند و از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری نماید.

روحیه بیمار آلزایمری و نحوه برخورد پرستار سالمند

پرستار سالمند در حین مراقبت سالمند باید تعامل اجتماعی را حفظ نماید و بیمار را در اکثر مسائل وارد کند و به وی اجازه مشارکت دهد چرا که این اقدام از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند. نکته قابل توجه این است بیماری سالمند به گونه ای است که ممکن است نام نزدیکان و اعضای خانواده و… خود را به یاد نیاورد اما این امر بدان معنا نیست که از درک رفتارها ساقط است بنابراین باید در همه حال با وی مهربان بود تا بدین وسیله روحیه او را افزایش داد و حافظه او را تقویت کرد.

آلزایمر در سالمندان به گونه ای است که ذهن و حافظه قادر به شناسایی اشخاص، رفتارها و … نیست و پرستار سالمند در منزل مجبور است چندین مرتبه اطلاعات را تکرار کند از این رو باید بارزترین ویژگی پرستار صبوری و مهربان بودن باشد.

7 کاری که پرستار سالمند باید انجام دهد :

  • کنترل مصرف داروها
  • نظافت و استحمام
  •  کمک به رفت و آمد
  • نظم و مسئولیت پذیری
  • کمک به ورزش و تحرک
  • کار های روزمره منزل
  • کنترل امورات مالی سالمند

پرستار سالمند آلزایمری

نکات مهم بیمار آلزایمری و نحوه نگهداری توسط پرستار سالمند

از مهمترین اصولی که پرستار در منزل ملزم به انجام آن است داشتن برخورد طبیعی است و رفتارهای سالمند بیمار جنبه شخصی ندارد. برخی از رفتارهای شخص سالمند بیش از حد عادی خطرناک است و باید به واسطه پزشک متخصص و با مصرف دارو کنترل شود تا برای وی مشکلی ایجاد نشود.

نگهداری سالمند با تکیه بر خدماتی ویژه و خاص صورت می گیرد که این کار در پاره ای از اوقات نگهداری به واسطه مادر انجام می شود. برخی از این خدمات عبارت است از:

  • خدمات فردی و شخصی سالمند
  • خدمات همراهی سالمند
  • خدمات مربوط به خانه داری سالمند
  • خدمات تخصصی سالمند

مسئولیت پذیری پرستار سالمند

به طور کلی این بیماری سالمند یا به عبارتی آلزایمر به گونه ای است که منجر به افسردگی سالمند می شود. بنابراین لازم است مادر که پرستار سالمند است از آگاهی کافی برخوردار باشد و در حفظ استقلال وی تلاش نماید. این اقدام اعتماد به نفس و عزت نفس او را افزایش می دهد و آشفتگی و اضطراب را از وی دور می کند.

مراقبت و نگهداری سالمند در منزل که به آلزایمر مبتلا شده است نیازمند به تخصص و آموزش است.محیط نگهداری به طور مستقیم بر روحیه و رفتار سالمند ثاثیر ویژه ای دارد. نکته قابل توجه این است مراقب بیمار باید در مکان های خطرناک همچون راه پله، پارکینگ، خیابان و…اجازه تردد را به بیمار ندهد.

پرستاری که برای یک بیمار آلزایمری  انتخاب می شود باید دارای حداقل مدرک کارشناسی پرستاری باشد و در این زمینه سابقه و تجربه کافی در اختیار داشته باشد. این افراد باید از این قابلیت برخوردار باشند که تمامی علائم بروز بیماری سالمند را شناسایی کرده و راهکارهای موثر و سریع را به وی ارائه دهند.

در نهایت…

یکی از توصیه های مهم برای سالمندان مبتلا به آلزایمر این است که پیش از پیشرفت این بیماری راهکارهایی به وی ارائه شود به گونه ای که مانع بروز و رشد آلزایمر شود به همین سبب است باید در انتخاب این شخص دقت و تلاش لازم به عمل آید که از توانایی های وی اطمینان لازم حاصل شود. 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان مرکز پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت 24 ساعته با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *