پرستار سالمند, مراقب بیمار

اصول مراقبت از بیماری سالمندان چیست؟

اصول مراقبت از سالمند

در سال های اخیر شاهد آن باشیم که با کاهش سطح امید به زندگی در میان مردم و شیوع انواع مختلف بیماری سالمندان ،جمعیت سالمندانی که نیاز به مراقبت و توجه دارند افزایش یافته است.مراقبت و نگهداری سالمند دارای اصول و قوانینی می باشد. که تنها توسط مراقبین دوره دیده و متخصص قابل اجرا میباشد.

یک پرستار در منزل حرفه ای به خوبی می تواند اعمال مراقبتی را انجام دهد. که علاوه بر کنترل بیماری سالخوردگان باعث جلوگیری و کاهش عوارض و آسیب های احتمالی نیز شود.

توجه داشته باشید که برخی از سالمندان ممکن است از اختلالات شنوایی،بینایی،گوارشی و جسمانی و…رنج ببرند و اعضای خانواده اطلاعات و اگاهی کاملی برای چگونگی مراقبت از انها نداشته باشند،در چنین وضعیتی اصولا افراد میانسال دچار مشکلات و آسیب های روانی متعددی می شوند و سطح امید به زندگی آنان به شدت کاهش میابد.

با کمک یک پرستار سالمند در منزل،اعضای خانواده و بستگان فرد میانسال می توانند آرامش خاطر داشته باشند و خیالشان راحت باشد که حال سالمند تحت کنترل است و فردی متخصص و آگاه با این بیماری ها رفتارهای متنااسبی با انها خواهد داشت و با رعایت اصول نگهداری از سالمند می توانند انان را به زندگی سالم  امیدوار کنند و سطح سلامت آنان را ارتقا بخشند.

چگونگی نگهداری و برخورد با بیماری سالمند

درست است که در سنین میانسالی احتمال مبتلا شدن به برخی از بیماری ها بسیار بیشتر از سنین دیگر میباشد.اما مسئله ی اصلی آن است که چگونه می توان با بیماری سالمندان روبرو شد. و چه اقداماتی را در رابطه با این موضوع انجام داد تا فرد و خانواده اش کمتر دچار اسیب شوند؟

از شایع ترین انواع بیماری سالمندان،به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • قلبی عروقی
  • اختلالات روانی و شناختی
  • اختلالات شنوایی و بینایی
  • پوکی استخوان
  •  دمانس
  • التهاب مفاصل
  • دیابت و ناتوانی های حرکتی
  • ابتلا به فشار خون بالا و کاتاراکت

یک پرستار سالمند دوره دیده و متخصص میتواند با توجه به شرایط جسمانی و روحی سالمند،بر اساس دستورات پزشک در محیط منزل و در کنار دیگر افراد خانواده به گونه ای از فرد مراقبت و نگهداری کند تا آسیب ها و عوارض بیماری سالخوردگان به حداقل برسد.

برخی از بیماری های سالمندان کدام است؟

1.اختلالات شنوایی:

افراد میانسالی که با اختلالات شنوایی دست و پنجه نرم میکنند به تدریج و در طول زمان دچار انزوای اجتماعی می شوند. و سعی میکنند تا با دیگران ارتباط نگیرند تا اختلالات شنوایی آنان،دیگران را آزرده نکند.بیماری سالمندان را باید جدی گرفت و به هیچ عنوان او را مورد تمسخر و توهین قرار نداد؛چرا که سطح امید به زندگی و اشتیاق او برای ادامه زندگی به شدت کاهش خواهد یافت.

در چنین مواقعی برای انکه فرد میانسال کمتر احساس تنهایی کند،بهتر است از پرستار سالمند کمک گرفت.آنها به خوبی می دانند که چگونه باید با کسانی که دچار اختلال شنوایی می باشد ارتباط برقرار کنند.

2.اختلالات بینایی:

رفتار های مختلف افراد غیر متخصص و ناآگاه با میانسالان کم بینا و نابینا منجر به افسردگی آنان خواهد شد.عدم توجه و رسیدگی به این افراد باعث آسیب های احتمالی همچون:حوادث فیزیکی(افتادن،برخورد کردن به چیزی و…)،مصرف اشتباه داروها و…میشود.

3.فشارخون بالا:

شاید اصطلاح قاتل خاموش را شنیده باشید.این اصطلاح برای کسانی به کار برده میشود که دچار مشکلات فشار خون می باشد.این بیماری دارای هیچگونه علائم ظاهری نمی باشد و به طور ناگهانی اتفاق می افتد و دارای آسیب های شدیدی همچون:سکته قلبی و مغزی و …..میباشند.

تنها راه حل مواجهه با این بیماری آن است که افراد دوره دیده و مراقبین اصول زیر را رعایت کنند:

  1. برای مصرف دارو و اندازه گیری فشار خون میانسالان توجه و دقت کافی داشته باشند.
  2. نمک اضافی را از تغذیه میانسالان حذف کنند.
  3. شرایطی را ایجاد کنند تا سالمند کمتر در معرض فشار روانی و استرس قرار گیرد.
  4. به فرد سالمند کمک کنند تا در حد توانشان فعالیت و تحرک داشته باشند.

4.دیابت:

یکی دیگر از شایع ترین اختلالاتی که افراد مسن به شدت با ان مواجه میشوند،دیابت میباشد.لین بیماری در سالمند ها بسیار آسیب زا میباشد و ممکن است عملکرد کلیه و مثانه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.در بسیاری از مواقع نیز مشاهده شده است که اعصاب بینایی بیمار نیز دچار مشکل میشود.

پرستار سالمند چگونه از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند ؟

1- تشویق سالمند به مصرف غذاهای رژیمی

2- حذف و یا محدود کردن مصرف مشروبات الکلی

3- ورزش به مدت 30 دقیقه در روز و حداقل 5 روز در هفته

4-در صورت تشخیص پزشک کاهش وزن سالمند

برای مشاوره رایگان با کارشناسان مرکز پرستاری ناجی و اطلاع از شرایط بیمار و سالمند خود می توانید به صورت 24 ساعته با شرکت تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

02188464000

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *