بهداشت, پرستار در منزل, پرستار سالمند, پرستار کودک, تعطیلات, زخم بستر سالمند در منزل

کرونا در سالمندان و نکات پیرامون آن

خطر کرونا در سالمندان

به طور کلی سالمندان بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری­های عفونی تنفسی و عوارض ناشی از این بیمار­ی­ها قرار دارند. ویرووس کرونا (کووید-19) نیز که یک بیماری تنفسی است می­تواند برای این دسته از افراد خطرات بیشتری را به همراه داشته باشد.

بر اساس تحقیقات نیز 80 درصد افرادی که از این ویرووس در چین دچار مرگ شده ­اند. بالای 60 سال سن داشتند. البته این بدین معنا نیست که هیچ یک از افراد سالمند از این ویرووس جان سالم به در نمی­برند، بلکه به این معناست که باید بیشتر مراقب باشند، چون بالا رفتن سن توانایی بدن برای کنار آمدن با بیماری و بهبودی از آن را سخت­تر می­کند.

علائم کرونا

برای تشخیص هر چه سریع­تر این بیماری بهتر است که با نشانه­ های آن آشنا باشیم. کرونا علائم بسیار گسترده ­ای دارد که ممکن است بین 2 تا 14 روز خود را نشان دهند. افرادی با نشانه­ های زیر ممکن است کرونا داشته باشند. و بهتر است تا زمان قطعی شدن بیماری یا عدم بیماری، خود را به مدت دو هفته در خانه قرنطینه کنند.

  • تب و لرز
  • سرفه (عموماً سرفه ­های خشک)
  • تنگی نفس
  • خستگی
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی
  • سردرد
  • اسهال
  • بدن درد
  • گلو درد
  • آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ

 

راه های انتقال کرونا

کرونا به راحتی از شخصی به شخص دیگر منتقل می­شود. رایج ­ترین راه ­های انتقال این بیماری عبارتند از:

  • ارتباط نزدیک افراد با یک دیگر (کمتر از 1.5 متر)
  • از طریق پخش شدن ترشحات تنفسی فرد ناقل بیماری زمانی که عطسه یا سرفه می­ کند. هر چند این ترشحات با نفس کشیدن و حرف­ زدن هم می­ توانند منتقل شوند.
  • افراد ناقل بدون علامت هم می­توانند باعث پخش شدن ویرووس شوند.
  • تجمع افراد در مکان­ های سر بسته با تهویه ­ی نامناسب

مراقب سالمند

استخدام مراقب بیمار

راه­های پیش­گیری از ابتلا به کرونا

سالمندان در دوران کرونا با انجام موارد زیر می توانند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند:

  1. تا جایی که می­توانید در خانه بمانید.

به هیچ وجه از خانه خارج نشوید مگر این که ضروری باشد. در شرایط فعلی خانه­ ی شما امن ترین مکان برای پیشگیری از ابتلا به ویرووس کرونا است. از دورهمی­ ها و سفر خودداری کنید و در خانه بمانید. در صورت امکان برای خرید روزانه از سرویس ­های آنلاین یا تلفنی استفاده کنید و یا از دوستان و خانواده بخواهید که برای شما خرید کنند و جلوی درب منزلتان بگذارند.

  1. حتماً از ماسک استفاده کنید.

اگر مجبور بودید برای خرید کردن و یا انجام کارها شخصاً از خانه خارج شوید سعی کنید از فروشگاه­ های خلوت خرید کنید و از رفتن به مکان­های شلوغ بپرهیزید. زمانی که بیرون از منزل هستید از دیگران حداقل 1.5 متر فاصله بگیرید و در مکان­های عمومی حتماً از ماسک مناسب استفاده کنید. از دست زدن به سطوحی که توسط افراد زیادی لمس می­شوند مانند دکمه­ های آسانسور و دستگیره ­ی در تا جای ممکن خودداری کنید و یا از دستمال کاغذی یا یک شئ استفاده کنید و به سرعت دست­های خود را بشویید یا با الکل ضدعفونی کنید.

  1. دست­هایتان را مرتب بشویید.

وقتی دستتان را به سطحی آلوده می­زنید و بعد دستتان را به چشم، بینی و یا دهانتان می­زنید این آلودگی وارد بدن شما شده و شما را بیمار می­کند. بلافاصله بعد از برگشتن به خانه دست­هایتان را بشویید. بهتر است از صابون مایع استفاده کنید چون ممکن است آلودگی­ ها روی سطح صابون جامد بماند. حداقل 20 ثانیه دست­هایتان را به طور کامل بشویید: روی دست­ها، بین انگشتان، پشت دست­ها و زیر ناخن­ها. اگر جایی هستید که امکان شستن دست­ها را ندارید می­توانید از مواد ضدعفونی­ کننده دست که حاوی حداقل 60 درصد الکل هستند استفاده کنید.

  1. سطوحی که در معرض تماس هستند را مرتب ضدعفونی کنید.

سطوحی مانند میز، دستگیره­­ ی درها، کلید برق، تلفن، صفحه­ کلید و شیرآب که افراد زیادی به آنها دست می­زنند باید مرتب ضدعفونی شوند. مواد ضدعفونی­ کننده حاوی حداقل 70 درصد الکل می­توانند مؤثر باشد. ضدعفونی کردن موبایل خود را نیز فراموش نکنید.

  1. مهمانی­ ها و دورهمی ­ها را به حداقل برسانید.

از آنجا که افراد می­توانند ناقل این ویرووس باشند و هیچ­ گونه علائمی نداشته باشند، بهتر است ارتباط با دیگران را به حداقل برسانید. اگر برای انجام کارهای روزمره نیاز به حضور فردی دارید حتماً مطمئن باشید که موارد بهداشتی را رعایت می­کنند و برای شما خطری ندارند. چون ممکن است بروز این بیماری حتی تا 14 روز نیز به طول بیانجامد.

پرستارسالمند

پرستار سالمند در تهران

پرستاری از سالمندان در دوران کرونا

اگر شما فردی هستید که از سالمندان مراقبت می­کنید. یا با آن­ها زندگی می­کنید، این وظیفه­ ی شماست که تمامی موارد بهداشتی را رعایت کنید. تا هم از ابتلای خود و هم مبتلا شدن آن­ها به این ویرووس جلوگیری کنید.

  • به طور مرتب سلامتی خود را چک کنید چرا که انتقال ویرووس کرونا از بدن شما به بدن افراد این گروه حساس می­تواند به قیمت جان آن­ها تمام شود.
  • با مشاهده ­ی کوچک­ترین نشانه­ های بیماری فوراً با پزشک مشورت کنید. در موارد اورژانسی با هماهنگی قبلی آن­ها را به مراکز درمانی ببرید.
  • به تغذیه­ ی آن­ها توجه کنید. در این دوران باید بیش از پیش غذاهای سالم و مقوی بخورند.
  • مطمئن باشید که این افراد در فضایی با تهویه­ ای مناسب قرار دارند. باز گذاشتن پنجره و ایجاد جریان هوا می­تواند ویرووس را از محیط اطراف آن­ها دور کند.

 

اگر از فرد مبتلا به کرونا پرستاری می کنید، نکات مطرح شده در این مطلب می تواند به شما کمک کند. هم چنین اگر برای نگهداری از سالمندان عزیز خود در این دوران نیاز به کمک دارید، مرکز پرستاری ناجی با نیروهای حرفه­ ای و مجرب آماده ­ی ارائه­ ی خدمات به شما عزیزان می باشد.

 

 

0 thoughts on “کرونا در سالمندان و نکات پیرامون آن

  1. راضیه گفت:

    من به خاطر اینکه نتوانسم به موقع والدین زمینگیرم را به بیمارستان برسانم و نمی دانستم چطوری علایم خطرناک انها را تشخیص بدم چون مادرم در بیماریها قدرت تلکم خود را ازدست میداد در کرونا هم انگار گیج بود، با وجود مراقبت زیاد و تغذیه مقوی ، در شب دوم بیماری ،مادرم دچارسکته ی مغزی واز دست دادن قدرت بلع شداول فکر میکردم خودش غذا نمیخوره ، چون دهانش را محکم بسته بود ولی انگار راه مریش بسته شده بود چون وقتی دکتر سوند داد جلو نرفت او می دانست ولی ما نفهمیدم فکر می کردم دندان مصنوعی دهانش را زخمی کرده ، البته دهنش خونین شده بود، درمانهای بعدی به خاطرناتوانی در غذاخوردن وبسته بودن مری ، ضعف شدید بدن واب شدن عضلات وگوشت بدن، وقتی از راه دهان مقداری دارو و اب ولرم دادیم ،چندتا سرفه کرد ولی بعد مواد به صورت کف بیرون می زد و نفسش به شماره افتاد وصبح روز بعد در گذشت. ولی پدرم موج اول بیماری را رد کرده بود ولی به خاطر مادرم چیزی نخورد واونم بعداز او درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *